autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Orez cu creveti

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Ingrediente
1 cana cu orez cu lung, 1 cana cu apa, 12 creveti mari, decorticati si curatati, 2 linguri de ulei de masline, 4 linguri de vin alb sec, 1 lingura de suc de lamaie, coaja rasa de lamaie, 1/2 lamaie, 1 catel de usturoi, dat prin razatoare, 3 catei de usturoi, tocati marunt, 1/2 ardei iute rosu, tocat marunt, 2 lingurite de zahar brun, 2 cepe verzi, taiate bucati de 2-3 cm, pe diagonala, 2 lingurite de ulei de orez, sare, piper negru, proaspat macinat, patrunjel proaspat, pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente.
Crevetii se pot inlocui, daca doriti, cu bucati de file de peste, mai ales cu carne alba.

Se amesteca intr-un castron sucul de lamaie cu usturoi, 2 linguri de vin, zahar si 1 lingura de ulei. Crevetii se sareaza si se pipereaza, apoi se adauga in castron si se amesteca bine cu marinada.

Se pun orezul si apa intr-o caserola rezistenta la flacara. Se infige jumatatea de lamaie in mijlocul orezului. Se da in clocot, la foc mediu, apoi se micsoreaza flacara cat lichidul doar sa bolboroseasca si se acopera caserola.

Se lasa sa fiarba 12 minute, se opreste flacara. Se adauga crevetii si se acopera rapid. Se lasa sa stea 5 minute, sau pana cand crevetii si orezul sunt facuti.

Intre timp, se incinge restul de ulei intr-o craticioara. Se adauga usturoiul si ardeiul iute si se calesc 2 minute, la foc mic. Se adauga marinada ramasa de la creveti, restul de vin si ceapa verde, si se continua 1 minut. Se sareaza si se pipereaza.
Se serveste orezul cu creveti, direct din caserola, stropit cu sosul din craticioara si ornat cu patrunjel proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu creveti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

13 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 cana cu orez cu lung
  • 1 cana cu apa
  • 12 creveti mari
  • decorticati si curatati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 linguri de vin alb sec
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • dat prin razatoare
  • 3 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • 1/2 ardei iute rosu
  • tocat marunt
  • 2 lingurite de zahar brun
  • 2 cepe verzi
  • taiate bucati de 2-3 cm
  • pe diagonala
  • 2 lingurite de ulei de orez
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • patrunjel proaspat
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
lup de mare la cuptor