autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Orez cu creveti

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Ingrediente
1 cana cu orez cu lung, 1 cana cu apa, 12 creveti mari, decorticati si curatati, 2 linguri de ulei de masline, 4 linguri de vin alb sec, 1 lingura de suc de lamaie, coaja rasa de lamaie, 1/2 lamaie, 1 catel de usturoi, dat prin razatoare, 3 catei de usturoi, tocati marunt, 1/2 ardei iute rosu, tocat marunt, 2 lingurite de zahar brun, 2 cepe verzi, taiate bucati de 2-3 cm, pe diagonala, 2 lingurite de ulei de orez, sare, piper negru, proaspat macinat, patrunjel proaspat, pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente.
Crevetii se pot inlocui, daca doriti, cu bucati de file de peste, mai ales cu carne alba.

Se amesteca intr-un castron sucul de lamaie cu usturoi, 2 linguri de vin, zahar si 1 lingura de ulei. Crevetii se sareaza si se pipereaza, apoi se adauga in castron si se amesteca bine cu marinada.

Se pun orezul si apa intr-o caserola rezistenta la flacara. Se infige jumatatea de lamaie in mijlocul orezului. Se da in clocot, la foc mediu, apoi se micsoreaza flacara cat lichidul doar sa bolboroseasca si se acopera caserola.

Se lasa sa fiarba 12 minute, se opreste flacara. Se adauga crevetii si se acopera rapid. Se lasa sa stea 5 minute, sau pana cand crevetii si orezul sunt facuti.

Intre timp, se incinge restul de ulei intr-o craticioara. Se adauga usturoiul si ardeiul iute si se calesc 2 minute, la foc mic. Se adauga marinada ramasa de la creveti, restul de vin si ceapa verde, si se continua 1 minut. Se sareaza si se pipereaza.
Se serveste orezul cu creveti, direct din caserola, stropit cu sosul din craticioara si ornat cu patrunjel proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu creveti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti dulci picanti cu usturoi si cu orez(basmati)

Creveti dulci picanti cu usturoi si cu orez(basmati)

Taiem marunt usturoiul. Taiem marunt ciapa verde o vom folosi pentru decorare. Pregatim orezul:

16 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Sote de creveti cu orez auriu

Sote de creveti cu orez auriu

1. Intr-o cratita se pune apa la fiert .Dupa ce a dat in clocot, se adauga orezul.Se lasa sa fiarba

15 voturi    9 comentarii
40 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 cana cu orez cu lung
  • 1 cana cu apa
  • 12 creveti mari
  • decorticati si curatati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 linguri de vin alb sec
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • dat prin razatoare
  • 3 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • 1/2 ardei iute rosu
  • tocat marunt
  • 2 lingurite de zahar brun
  • 2 cepe verzi
  • taiate bucati de 2-3 cm
  • pe diagonala
  • 2 lingurite de ulei de orez
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • patrunjel proaspat
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
DORADA LA CUPTOR CU LEGUME