autor:

Alice85

» » Mancaruri cu carne

Orez cu ficatei si inimioare

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 21 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru 3 persoane:, , 4 pumni cu orez,, , 1/2 kg de ficatei cu inimioare,, , 2 cepe, , , 6 catei de usturoi,, , 50 ml (jumatate de pahar de apa) cu vin alb,, , 1 foaie de dafin,, , ulei 50 ml,, , cateva firisoare de patrunjel,, , 1 pastila de Gallina Blanca sau Delikat,, , piper si un prafulet de nucsoara.

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa in juliana si usturoiul pe jumatate si se inabuse intr-o tigaie cu ulei.cand sa prajit putin se scoate si de bate impreuna cu vinul, patrunjelul, pastila de gallina blanca, nucsoara si putina apa.se pune din nou in tigaie impreuna cu ficateii spalati si taiati pe jumate si inimioarele taiate pe jumate, adauga apa pane se umple cratita . se adauga piperul si foaia de dafin si se lasa sa fiarba 20 de minute. Dupa care se adauga orezul si se lasa sa se faca circa 20-25 minute pana cind s-a scurs toata apa si orezul este moale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ficatei si inimioare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan umpluta, cu cartofi rumeniti

Pulpa de curcan umpluta, cu cartofi rumeniti

Se dezoseaza pulpa de curcan . Ceapa,usturoiul , ardeiul si ciupercile se toaca marunt si se amesteca

14 voturi    11 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute cu carne tocata

Ciuperci umplute cu carne tocata

Se curata ciupercile si se desprind cozile apoi se lasa in apa rece 10 – 15 minute. Se taie

16 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Îmi plac foarte mult ficățeii... asa ca voi face și aceasta rețetă, pare a fi buna și gustoasa...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Imi place tare mult...Eu am folosit ultima oara pipote si inimi de curcan...

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Mersi frumos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru 3 persoane:
  • 4 pumni cu orez,
  • 1/2 kg de ficatei cu inimioare,
  • 2 cepe
  • 6 catei de usturoi,
  • 50 ml (jumatate de pahar de apa) cu vin alb,
  • 1 foaie de dafin,
  • ulei 50 ml,
  • cateva firisoare de patrunjel,
  • 1 pastila de Gallina Blanca sau Delikat,
  • piper si un prafulet de nucsoara.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Catalina (Chef de cuisine)

Îmi plac foarte mult ficățeii... asa ca voi face și aceasta rețetă, pare a fi buna și gustoasa...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu sos de rosii