autor:

Spanu Monica Daniela

» » Dulciuri diverse

Orez cu lapte si ou

Autor: Spanu Monica Daniela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Spanu Monica Daniela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
-125 gr. de orez, -100 gr. de zahar, -3/4 l. de lapte, -20 gr. de unt, -3 galbenusuri de ou, -scortisoara, -pielea de la o portocala

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

15 voturi

Mod de preparare

Se fierbe orezul timp de 3 minute in apa si se spala dupa aceea cu apa rece.
Se pune la fiert laptele cu scortioara si pielea de portocala,dupa 5 minute se adauga orezul; dupa ce au trecut 10 minute se pune zaharul si se lasa sa fiarba pana ce orezul este moale si cremos.
Se bat usor galbenusurile si se adauga cand s-a luat orezl de pe foc si la fel si untul;se amesteca bine si se imparte in farfurii.

Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orez cu lapte cremos si crocant

Orez cu lapte cremos si crocant

1. Se pun 500 ml lapte la fiert impreuna cu 2 batoane de scortisoara.Dupa ce a dat in clocot, se

17 voturi    17 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Orez cu lapte si caise confiate

Orez cu lapte si caise confiate

Laptele se pune la fiert si se adauga caisele. Dupa 10 minute, se micsoreaza focul si se adauga

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

15 voturi

Ingrediente

  • -125 gr. de orez
  • -100 gr. de zahar
  • -3/4 l. de lapte
  • -20 gr. de unt
  • -3 galbenusuri de ou
  • -scortisoara
  • -pielea de la o portocala

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu foi de napolitane