autor:

Spanu Monica Daniela

» » Dulciuri diverse

Orez cu lapte si ou

Autor: Spanu Monica Daniela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Spanu Monica Daniela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
-125 gr. de orez, -100 gr. de zahar, -3/4 l. de lapte, -20 gr. de unt, -3 galbenusuri de ou, -scortisoara, -pielea de la o portocala

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

15 voturi

Mod de preparare

Se fierbe orezul timp de 3 minute in apa si se spala dupa aceea cu apa rece.
Se pune la fiert laptele cu scortioara si pielea de portocala,dupa 5 minute se adauga orezul; dupa ce au trecut 10 minute se pune zaharul si se lasa sa fiarba pana ce orezul este moale si cremos.
Se bat usor galbenusurile si se adauga cand s-a luat orezl de pe foc si la fel si untul;se amesteca bine si se imparte in farfurii.

Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Orezul se spala si se fierbe 5 minute cu o cana de apa, pana se umfla putin. Se adauga laptele cald

8 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Orez cu lapte si topping de portocale

Orez cu lapte si topping de portocale

Masuram cantitatile cu aceeasi cana. Punem orezul nespalat sa fiarba impreuna cu apa si coaja de

2 voturi    0 comentarii
40h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

15 voturi

Ingrediente

  • -125 gr. de orez
  • -100 gr. de zahar
  • -3/4 l. de lapte
  • -20 gr. de unt
  • -3 galbenusuri de ou
  • -scortisoara
  • -pielea de la o portocala

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Chec