Legumele se curata, se spala, orezul se alege si se spala in mai multe ape, se pune apa la fiert cu sare pentru orez. Ciupercile, ardeiul se taie felii, verdeata, usturoiul si ceapa se taie marunt, iar dovlecelul se taie cubulete. Se pun cele 2 linguri de ulei intr-un vas termorezistent, se agauga legumele, se da la cuptor la puterea 100, timp de 3 minute.Se scot de la cuptor, se pune sarea si piperul dupa gust, se da iar la cuptor pentru inca un minut. Cand apa a clocotit, se adauga orezul, se acopera cu capac oala si se da la foc mic timp de 13-15 min.Cand e aproape gata orezul, se scurge de apa si se apauga peste legumele calite, se amesteca cu o furculita, se adauga supa de legume, obtinuta din cubul de supa, atat cat sa acopere continutul vasului. Se da la cuptor pentru inca 9-10 minute sau pana cand a scazut bine supa. Se serveste ca atare,cand e post, sau alaturi de gratar si salata. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii