Legumele se curata, se spala, orezul se alege si se spala in mai multe ape, se pune apa la fiert cu sare pentru orez. Ciupercile, ardeiul se taie felii, verdeata, usturoiul si ceapa se taie marunt, iar dovlecelul se taie cubulete. Se pun cele 2 linguri de ulei intr-un vas termorezistent, se agauga legumele, se da la cuptor la puterea 100, timp de 3 minute.Se scot de la cuptor, se pune sarea si piperul dupa gust, se da iar la cuptor pentru inca un minut. Cand apa a clocotit, se adauga orezul, se acopera cu capac oala si se da la foc mic timp de 13-15 min.Cand e aproape gata orezul, se scurge de apa si se apauga peste legumele calite, se amesteca cu o furculita, se adauga supa de legume, obtinuta din cubul de supa, atat cat sa acopere continutul vasului. Se da la cuptor pentru inca 9-10 minute sau pana cand a scazut bine supa. Se serveste ca atare,cand e post, sau alaturi de gratar si salata. Pofta buna!
Reteta de salata de pui cu telina si maioneza. Salata de pui cu telina si maioneza reteta simpla. Retete de aperitive. Retete...
Salata de pui cu telina si maionezaReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii