autor:

nicerose

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu mazare(Matar Palao)

Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Ingrediente
1 cana orez basmati, 1 cardamom negru, 6-8 cuisoare, 6-8 boabe piper negru, 1 lingurita chimen, 1 bat de scortisoara mediu, 2 lingurite pasta de usturoi, 1 lingurita pasta de ghimbir, 1 lingurita sare sau dupa gust, 1 ceapa medie, 3-4 linguri ulei, 1 cana mazare, 1/4 lingurita turmeric

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala orezul bine in mai multe ape si se lasa la inmuiat.

Se taie ceapa solzisori si se caleste in ulei pana ce devine transparenta.

Se adauga toate condimentele si se amesteca.

Se adauga mazarea impreuna cu jumatate de cana de apa.
Se acopera si se gateste pe foc mediu pana ce mazarea este aproape fiarta.(Daca se foloseste mazare congelata nu se mai lasa sa fiarba)

Se adauga orezul si se adauga apa care trebuie sa fie la 1 1/2 cm deasupra orezului.

Se acopera si se gateste pana ce orezul este fiert iar apa este evaporata,se lasa focul la minimum si se mai lasa inca 5 minute.

Se serveste cu Raita.

Orezul nu trebuie sa fie foarte moale iar boabele trebuie sa fie separate.

Daca se pune prea multa apa o sa iasa ca pilaful.

eu de obicei pun 3 cani de apa la 2 cani de orez.
Daca respectam regula 1 cana orez=2 cani de apa o sa se terciuiasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu mazare(Matar Palao)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de mazare cu piept de pui, orez si zdrente de ou

Supa de mazare cu piept de pui, orez si zdrente de ou

Punem apa impreuna cu pieptul de pui si praful de sare la fiert. Lasam pana se fierbe pieptul ,timp

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Supe de legume
Orez cu mazare Rigi Bigi

Orez cu mazare Rigi Bigi

Orezul se spala, dupa care se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se strecoara si

3 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Foarte bun !

  • nicerose

    nicerose (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    pai cine a zis ca e nefiert?am zis ca trebuie sa fie fiert dar nu prea mult...

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Dar nu crantane in dinti orezul pentru ca e nefiert?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Foarte aspectuos si de efect prin varietatea de culori. In tarile arabe si adauga si carne macinata si se serveste ca garniruta la kabab de pui.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

      O mancare exotica!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cana orez basmati
  • 1 cardamom negru
  • 6-8 cuisoare
  • 6-8 boabe piper negru
  • 1 lingurita chimen
  • 1 bat de scortisoara mediu
  • 2 lingurite pasta de usturoi
  • 1 lingurita pasta de ghimbir
  • 1 lingurita sare sau dupa gust
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 cana mazare
  • 1/4 lingurita turmeric

Raporteaza reteta

Retete
de nicerose
Vinete umplute

Vinete umplute

Se da drumul la cuptor. Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta. Pe

5 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Orez cu pui(Chicken masala rice)

Orez cu pui(Chicken masala rice)

Se incalzeste uleiul,se prajeste puiul bine,se adauga ceapa,ghimbirul,morcovul si mazarea.Se adauga

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Chapli Peshawari Kebab

Chapli Peshawari Kebab

Se amesteca toate ingredientele,in afara de ou,foarte bine.Se lasa deoparte pentru 1/2 ora sa se

4 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Placinta cu iepure si verdeturi