Se spala orezul bine in mai multe ape si se lasa la inmuiat.
Se taie ceapa solzisori si se caleste in ulei pana ce devine transparenta.
Se adauga toate condimentele si se amesteca.
Se adauga mazarea impreuna cu jumatate de cana de apa.
Se acopera si se gateste pe foc mediu pana ce mazarea este aproape fiarta.(Daca se foloseste mazare congelata nu se mai lasa sa fiarba)
Se adauga orezul si se adauga apa care trebuie sa fie la 1 1/2 cm deasupra orezului.
Se acopera si se gateste pana ce orezul este fiert iar apa este evaporata,se lasa focul la minimum si se mai lasa inca 5 minute.
Se serveste cu Raita.
Orezul nu trebuie sa fie foarte moale iar boabele trebuie sa fie separate.
Daca se pune prea multa apa o sa iasa ca pilaful.
eu de obicei pun 3 cani de apa la 2 cani de orez.
Daca respectam regula 1 cana orez=2 cani de apa o sa se terciuiasca.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii