autor:

Torok Ana-Maria

» » Mancaruri cu carne

Orez cu pui si legume

Autor: Torok Ana-Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Torok Ana-Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Ingrediente
2 cani orez, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii de preferat, o jumatate varza alba, mica, 2 morcovi mari, 400 g carne pui sau porc (macra), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei foarte iute mai mare, sare, patrunjel.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti,se lasa foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata fasii mici, se amesteca in continuu . Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare(ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu ,sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 8 minute la foc rapid.Apoi ,se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia( 5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nevuri(fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt, 1/2 legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu orez si legume

Pulpe de pui cu orez si legume

Se incinge uleiul intr-o cratita anti aderenta, se prajesc putin pulpele numai cat sa schimbe culoarea

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu legume și pulpe de pui

Pilaf de orez cu legume și pulpe de pui

Rețeta aceasta este ușor și repede de făcut și este perfectă pentru orice zi din săptămână.

32 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cani orez
  • 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui
  • 5 catei usturoi
  • 2 ardei grasi rosii de preferat
  • o jumatate varza alba
  • mica
  • 2 morcovi mari
  • 400 g carne pui sau porc (macra)
  • sos soia
  • 2 linguri bulion
  • 2-3 linguri apa
  • un ardei foarte iute mai mare
  • sare
  • patrunjel.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Meniu de Craciun - specific bavarez