autor:

airtobreathe

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Orez delicios cu legume asortate

Autor: airtobreathe (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: airtobreathe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
100 g orez, 250 g legume asortate congelate, 2 linguri ulei de masline extravirgin, 3 catei de usturoi, sare, piper, curry

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se pune orezul la fiert cu putina sare si curry (prefer orezul cu bob lung, prefiert). Intre timp, incingem o tigaie mare si adaugam 1 lingura de ulei de masline. Apoi adaugam legumele, si le lasam 10-15 min, amestecand din cand in cand. Dupa ce a fiert orezul, il strecuram si il adaugam la restul ingredientelor. Curatam usturoiul si-l zdrobim in tigaie, peste legume si orez. Acum adaugam untul, sare, piper, si mai lasam vreo 5 minute. Punem in farfurii si aduagam restul de ulei de masline. (Daca nu postiti, puteti adauga unt chiar inainte de a fi gata si puteti presara niste parmezan ras.)
O delicioasa mancare de post!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez delicios cu legume asortate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Chiftele de fasole

Chiftele de fasole

1. Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa, 8 ore (eu am lasat-o peste noapte). 2. O spalam

22 voturi    4 comentarii
30 min
Retete de post
Salata de post in straturi

Salata de post in straturi

- sfecla se condimenteaza si se asezoneaza cu 2 linguri de ulei de masline si o lingura de zeama

9 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • airtobreathe

    airtobreathe (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

    Loredana, imi pare rau ca nu iti place, gusturile nu se discuta. Insa poti adauga si alte condimente care iti plac, sau salvie (cand se soteaza legumele).

  • Fara foto

    Mocanu Loredana (Bucatar) , 18 noiembrie 2010

    nu are nici un gust chiara acum lam dat jos de pe foc :(

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    Eu nu folosesc unt la prajit ci ulei de masline sau de palmier .

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Imi place !

    • airtobreathe

      airtobreathe (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Dinos, te rog sa mai studiezi. Citez dintr-un articol serios: Uleiul de masline este ideal pentru prajit. Incalzit, nu suporta modificari de structura si isi pastreaza valorile nutritive mai bine decat alte uleiuri. Are punctul de fum (de ardere) la 210 grade Celsius, substantial mai ridicat decat temperatura ideala pentru prajit - 180 grade Celsius. La aceasta temperatura, grasimile care au un punct de fum mai scazut, precum untul, se descompun si devin toxice. Sursa: http://www.vinul.ro/uleiul_de_masline.html

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Sanatos si gustos

    • Fara foto

      dinos , 23 mai 2009

      Unde ai vazut sa pune ulei extra vergin la tigai? Vrei sa toxicezi poporul?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 100 g orez
  • 250 g legume asortate congelate
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • curry

Raporteaza reteta

airtobreathe (Chef de cuisine)

Loredana, imi pare rau ca nu iti place, gusturile nu se discuta. Insa poti adauga si alte condimente care iti plac, sau salvie (cand se soteaza legumele).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chec de post in trei culori Chec de post in trei culori

Într-un castron se adauga toate ingredientele, zahărul, uleiul, apa, făina, praful copt, zahărul vanilinat şi mixăm toate

0 voturi    0 comentarii
50h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva de grau fiert Cum se face coliva de grau fiert

Cum se face coliva de grau fiert Graul se pune la muiat pentru cateva ore, apoi se asaza intr-o oala mai mare, se acopera cu 4 cesti

4 voturi    2 comentarii
3h
Retete de post
Fursecuri cu scortisoare