autor:

airtobreathe

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Orez delicios cu legume asortate

Autor: airtobreathe (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: airtobreathe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
100 g orez, 250 g legume asortate congelate, 2 linguri ulei de masline extravirgin, 3 catei de usturoi, sare, piper, curry

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se pune orezul la fiert cu putina sare si curry (prefer orezul cu bob lung, prefiert). Intre timp, incingem o tigaie mare si adaugam 1 lingura de ulei de masline. Apoi adaugam legumele, si le lasam 10-15 min, amestecand din cand in cand. Dupa ce a fiert orezul, il strecuram si il adaugam la restul ingredientelor. Curatam usturoiul si-l zdrobim in tigaie, peste legume si orez. Acum adaugam untul, sare, piper, si mai lasam vreo 5 minute. Punem in farfurii si aduagam restul de ulei de masline. (Daca nu postiti, puteti adauga unt chiar inainte de a fi gata si puteti presara niste parmezan ras.)
O delicioasa mancare de post!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez delicios cu legume asortate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Sarmalute de post

Sarmalute de post

Ceapa se toaca marunt, morcovul se rade fin si se pun la calit in 100 ml ulei, intr-o tigaie incapatoare,

2 voturi    1 comentariu
2h 35 min
Retete de post
Mozaic

Mozaic

Pentru ca si in post simtim nevoia de ceva dulce, ne straduim sa gasim idei ingenioase de prajituri

21 voturi    1 comentariu
20 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • airtobreathe

    airtobreathe (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

    Loredana, imi pare rau ca nu iti place, gusturile nu se discuta. Insa poti adauga si alte condimente care iti plac, sau salvie (cand se soteaza legumele).

  • Fara foto

    Mocanu Loredana (Bucatar) , 18 noiembrie 2010

    nu are nici un gust chiara acum lam dat jos de pe foc :(

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    Eu nu folosesc unt la prajit ci ulei de masline sau de palmier .

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Imi place !

    • airtobreathe

      airtobreathe (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Dinos, te rog sa mai studiezi. Citez dintr-un articol serios: Uleiul de masline este ideal pentru prajit. Incalzit, nu suporta modificari de structura si isi pastreaza valorile nutritive mai bine decat alte uleiuri. Are punctul de fum (de ardere) la 210 grade Celsius, substantial mai ridicat decat temperatura ideala pentru prajit - 180 grade Celsius. La aceasta temperatura, grasimile care au un punct de fum mai scazut, precum untul, se descompun si devin toxice. Sursa: http://www.vinul.ro/uleiul_de_masline.html

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Sanatos si gustos

    • Fara foto

      dinos , 23 mai 2009

      Unde ai vazut sa pune ulei extra vergin la tigai? Vrei sa toxicezi poporul?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 100 g orez
  • 250 g legume asortate congelate
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • curry

Raporteaza reteta

airtobreathe (Chef de cuisine)

Loredana, imi pare rau ca nu iti place, gusturile nu se discuta. Insa poti adauga si alte condimente care iti plac, sau salvie (cand se soteaza legumele).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PIURE DE URZICI