1) Intr-o tava se pune la foc uleiul, ceapa taiata marunt si se caleste. Cand ceapa e calita bine se adauga orezul cantarit cu un polonic si se mai adauga patrunjelul, foaia de dafin si sarea. Se lasa si orezul sa se caleasca putin la foc usor.
2) In continuare se adauga apa fierbinte in cantitate dubla ca de orez (daca s-au pus 2 polonice de orez cu acelasi polonic se pun 4 de apa).
3) Cand apa incepe sa fiarba in tava, se introduce in cuptor foarte bine incalzit dinainte si se lasa 15 min exact. Cand se scoate din cuptor, se inveleste cu un prosop si se lasa asa cam 5 min, dupa care se poate servi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii