autor:

Andrei Bordianu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez Pilaw Sec

Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 06 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 06 martie 2009

Ingrediente
Pentru 6 pers., 150 gr.orez, 8 dl ulei, 50 gr.ceapa, 1/4 lt. apa fierband, o ramura de patrunjel, 1 foaie de dafin, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1) Intr-o tava se pune la foc uleiul, ceapa taiata marunt si se caleste. Cand ceapa e calita bine se adauga orezul cantarit cu un polonic si se mai adauga patrunjelul, foaia de dafin si sarea. Se lasa si orezul sa se caleasca putin la foc usor.
2) In continuare se adauga apa fierbinte in cantitate dubla ca de orez (daca s-au pus 2 polonice de orez cu acelasi polonic se pun 4 de apa).
3) Cand apa incepe sa fiarba in tava, se introduce in cuptor foarte bine incalzit dinainte si se lasa 15 min exact. Cand se scoate din cuptor, se inveleste cu un prosop si se lasa asa cam 5 min, dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Pilaw Sec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
sarmale de post

sarmale de post

Se rade ceapa si cu morcovul si se pun la prajit in ulei pana se rumenesc, dupa care se adauga ciupercile

8 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu legume

Paste cu legume

Pastele se fierb in apa cu sare circa 8 minute.Legumele se spala si conopida si brocoli se rup in

21 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Fara foto

    amic , 12 aprilie 2010

    8 cl ulei pare firesc, dar 8 dl ??

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Imi place tare mult orezul...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Foarte aspectoasa! Un bucatar priceput stie ca un orez care fierbe repede se lasa mai putin la cuptor, sau se poate tot 15 minute, dar la foc minim. Astea se pot drege daca esti chibzuit, nu e mare problema.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      foarte usor de facut,clasic,dar ce facem daca folosim un orez care fierbe in 6-7 minute,tot 15 minute il lasam la cuptor?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 pers.
  • 150 gr.orez
  • 8 dl ulei
  • 50 gr.ceapa
  • 1/4 lt. apa fierband
  • o ramura de patrunjel
  • 1 foaie de dafin
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Bordianu
Inghetata

Inghetata

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben

4 voturi    6 comentarii
20 min
Inghetate
Lapte prajit

Lapte prajit

1) Se pune la fiert 3/4 de lapte cu coaja de lamaie si scortisoara 2) Deoparte se amesteca zaharul

22 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Bulion de gogosari