autor:

susu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez rosu si alb cu legume si creveti

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2010

Ingrediente
Orez rosu si alb cu legume si creveti, , Ingrediente necesare pentru doua persoane:, , 1/3 canuta de orez rosu si 4 cantitati de supa, 1/3 canuta de orez alb cu bob lung si 2 cantitati de supa, 2 maini de creveti, 1 ceapa, ½ lingurita de ghimbit ras, 1 morcov mare, 1 ardei capia, 1 mana de mazare, 2 oua, Sos de soia, Supa de pui, 50 g unt, Ulei de porumb sau de masline, Curry, Cardamon, Alte condimente pentru orez

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se pune orezul rosu in 4 cantitati de supa, se adauga putin cardamon, sare, piper si cand incepe sa fiarba se acopera cu o folie de aluminiu si se strange etans la gura. Se pune deasupra un capac si se lasa pe foc foarte mic pentru 40-45 minute. Dupa cele 45 min se ia capacul si se mai lasa folia 10 minute. Orezul alb se pune si el in 2 canti de supa, condimente, un praf de curry, se acopera cu folie de aluminiu si capac. Se lasa la foc mic pentru 15 minute dupa care se stinge focul, se ia capacul si se mai lasa folia pentru 10 minute. Eu am avut creveti prefierti insa daca aveti proaspeti acestia se decorticheaza, se spala putin in apa rece se lasa cu totul sau se inlatura capul, se taie coada pe spate incepand de la cap si se scoate intestinul de culoare mai inchisa. Eu am tras crevetii in tigaie cu unt si ulei de masline pentru 2-3 minute si nu mai mult pentru ca se intaresc. Crevetii mai mari au nevoie de vreo 3-5 minute de preparare. Am tocat marunt ceapa, morcovul si ardeiul. Calim ceapa in ulei incins dupa care adaugam pe rand morcovul si ardeiul si calim dupa fiecare. Mazarea se fierbe in putina apa si apoi se scurge. Ouale se bat putin si se prajesc separat intr-un wok in ulei incins. Se adauga peste oua orezul fiert, crevetii, ghimbirul, legumele, sos de soia si condimente dupa gust. Se clatesc niste boluri cu apa rece si se lasa la scurs. Se ung apoi cu putin ulei si se umplu cu compozitia de orez calda. Se preseaza putin cu dosul lingurei si se lasa sa se raceasca. Ca sa fim siguri ca iese uniform compozitia se poate pune bolul intors sub un jet de apa rece. Se rastoarna apoi pe farfurie si se serveste cu sos de soia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez rosu si alb cu legume si creveti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Spalam fasolea si o punem intr-o oala incapatoare, plina cu apa rece. O fierbem cca 15 minute, apoi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele de dovlecel la Doubletta

Chiftele de dovlecel la Doubletta

Se rade barnza si dovlecelul,se scurge de zeama dovlecelul, se amesteca impreuna cu branza rasa si

3 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Imi place tare cum arata, dar nu cred ca voi face vreodata, eu nu am vazut prin magazinele din oras orez rosu. Te felicit pt felul cum l-ai prezentat.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    Frumos, cred ca e si gustos!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Foarte frumos arata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Frumoasa prezentare....

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Am mai scris un mesaj dar vad ca nu s-a publicat inca. Orezul rosu este mai greu de gasit dar mie nu-mi place la fel de mult ca cel alb si negru. L-am cumparat mai de mult de la un hipermarket. Fierbe mult mai greu ca celelalte tipuri de orez. Are un continut bogat de zinc si l-am folosit mai mult pentru conbinatia de culori. Timpul de preparare am specificat ca este de 40 -45 minute (timpul de fierbere al orezului fara cele 10 minute cu folie0. Acest tip de orez fierbe mai greu si timpul lui de fierbere variaza intre 40-45 minute. Eu am lasat si folia pentru a fi mai patruns. Cine vrea un tip de orez fiert "al dente" il poate lasa mai putin timp.Timpul de fierbere al celuilalt tip de orez este de 20 de minute intradevar dar nu acesta. Seamana cu arpacasul si eu una nu ma omor dupa el. Am cumparat de curiozitate sa vad cum este dar voi opta pentru cel alb.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Minunata prezentarea.

    • Fara foto

      susu , 18 martie 2010

      Costy am specificat si anume ca timpul de preparare este de 40 minute sau 45 daca vrei (timpul de fierbere al orezului ) nu am inclus si cele 10 minute cu folia. Acest orez rosu seamana cu graul si l-am cumparat acum ceva vreme din billa dar nu se gaseste mereu. Este foarte bogat in zinc dar mie personal nu-mi place la gust asa de mult insa sotului da. Depinde foarte mult de gusturi insa este frumos cand vrei sa-l folosesti pentru o combinatie ca aceasta de culori. Fierbe mult mai greu ca celelalte tipuri de orez si din cate stiu asta este timpul necesar intre 40-45 minute. Eu am folosit folia sa se patrunda si mai mult dar este suficient sa-l lasi 40 minute la fiert si apoi sa nu mai folosesti folia sau daca vrei sa fie "al dente" atunci il lasi mai putin.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      foarte buna reteta,dar nu am vazut pana acum orez rosu,de unde putem procura?si la timpul de preparare nu trebuia mai mult?cum sa fie 40 minute,cand orezul rosu il lasi la fiert 45 minute si 10 minute cu folie.orezul asta trebuie sa fiarba destul de greu daca se lasa atat,de regula timpul maxim de fierbere al orezului este 20 minute.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Arata super poza.

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Ca de fiecare data...nota 10...cu felicitari! Ai votul meu...

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Interesant!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Arata superb ! Felicitari !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Nu am facut inca cunostinta cu "orezul rosu".Stiu de orez galben,negru ,alb...acum imi lipseste rosu.Frumoasa reteta!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Foarte frumos prezentat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Orez rosu si alb cu legume si creveti
  • Ingrediente necesare pentru doua persoane:
  • 1/3 canuta de orez rosu si 4 cantitati de supa
  • 1/3 canuta de orez alb cu bob lung si 2 cantitati de supa
  • 2 maini de creveti
  • 1 ceapa
  • ½ lingurita de ghimbit ras
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei capia
  • 1 mana de mazare
  • 2 oua
  • Sos de soia
  • Supa de pui
  • 50 g unt
  • Ulei de porumb sau de masline
  • Curry
  • Cardamon
  • Alte condimente pentru orez

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza a la Cluj (cu varza dulce) Varza a la Cluj (cu varza dulce)

Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata (cel mai des). Eu prefer sa o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte