autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

ORGANE CU LEGUME

Autor: cosmin ciocan (Bucatar sef)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 07 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cosmin ciocan (Bucatar sef)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 07 martie 2006

Ingrediente
•1 inimă, 1 limbă (de porc sau de vită) cca. 500gr., •1 ardei rosu cca.250 gr., •1 rosie, •1 morcov cca. 25 gr., •20 ciuperci albe grase (cca. 300 gr.), •2 usturoi verde, •3 felii limes, •½ unt, •20 gr. susan prăjit, •30 gr. orez bob lung,

Dificultate: Medie Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

MOD DE PREPARARE:
Se taie organele feliuţe lungi de 5-6 cm si groase de 1-1,5 cm. Se pun la fiert cca. 30 min cu o felie limes si zarzavat de supă.Se taie legumele (morcov, ardei, 10 ciuperci, usturiul) fâşiuţe, iar usturoiul rondele generoase şi se pun în wok sau într-un teflon cu untul şi se acoperă cca 25 min; ordinea introducerii în tigaie este aceasta: morcov şi ardei, usturoiul după 15 min şi ciupercile după 20 min. Se scurge apoi din cratită apa si zarzavatul, se scot legumele din wok şi se pun organele fierte bine. Se acoperă cca. 5-7 min învârtindu-se cu mişcarea de întors clătitele cam de 2 ori. Se descoperă şi se pun legumele înnăbuşite, se toarnă sosul alb şi se acoperă cca. 7-8 min. Între timp se pune orezul la făcut.

Pentru orez: se pune apă la fiert; când dă în clocot se pune orezul spălat bine şi se amestecă cca.4 min ca să nu se prindă - se va sfărâma altfel. În acest timp pe o plită încinsă cu sare se vor pune restul de 10 ciuperci tăiate în secţiune transversală (să aibă forma ciupercii fiecare felie) pentru 2 min / fiecare parte. Se stinge focul după 2-3 min de clocot şi se mai lasă 3 min cu apa respectivă, neacoperit. Se scurge apa, se pun ciupercile de pe plită, se toarnă 3 linguri soia şi se amestecă uşor de 2-3 ori. Se acoperă ca să stea cald.
Pentru sosul alb: 11/2 linguri oţet orez, 3 linguri 2 linguri sos de soia, 2 linguri sake(sau vin alb), 1 lingură miere, 1 lingură sos de peşte
Pentru sos rosu: 3 linguri sos chilli iute, 3 linguri sos dulce-acrişor, 3 linguri soia, 1 lingură coniac, ½ lingură vin alb.
Se serveşte în farfurii late, punându-se în formă de ¾ iar în partea 4/4 a farfuriei se stropeşte cu sos de soia si o felie de limes, un trandafir din morcov sau alt ornament.
Daca ti-a placut reteta noastra "ORGANE CU LEGUME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui la rotisor

Pui la rotisor

Se curata bine de cotoare, se spala, se condimenteaza cu: vegeta, piper, boia, se aseaza in protapul

11 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Carne de porc cu legume la cuptor

Carne de porc cu legume la cuptor

Incepem prin a spala carnea foarte bine. Eu, in prealabil, am tinut-o in apa rece pentru a se mai

5 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • •1 inimă
  • 1 limbă (de porc sau de vită) cca. 500gr.
  • •1 ardei rosu cca.250 gr.
  • •1 rosie
  • •1 morcov cca. 25 gr.
  • •20 ciuperci albe grase (cca. 300 gr.)
  • •2 usturoi verde
  • •3 felii limes
  • •½ unt
  • •20 gr. susan prăjit
  • •30 gr. orez bob lung

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi