autor:

Fara foto

» » Fripturi

Ossobuco milanez

Autor: TOMESCU ANDREEA (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TOMESCU ANDREEA (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Ingrediente
2 bucati de carne-rasol de vitel cu os si maduva,sare,piper,1/2 lg chimen,4 lg.ulei,1 ceapa, morcov, telina, rosii,125 gr rosii pasate din conserva,75 ml vin alb,75 ml supa de carne,1 catel usturoi, lg.coaja de lamaie ,1 foaie dafin sfaramata,1 lg.patrunjel tocat,1 ou fierta tare maruntit.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

1.Feliile de carne se freaca bine cu sare,piper si chimen,se prajesc in ulei,dupa care se scot.
2.Legumele se taie cubulete,se prajesc in untura ramasa de la carne.
3.Se decojesc rosiile ,se trec prin sita si se adauga la legume impreuna cu rosiile din conserva ,vinul si supa de carne.
4.Cateii de usturoi se freaca cu sare,se adauga in sos impreuna cu foaia de dafin si coaja rasa de lamaie,dupa care se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se adauga carnea si se lasa sa fiarba acoperit cca. o ora.
5.Se presara deasupra oul maruntit cu patrunjel
Daca ti-a placut reteta noastra "Ossobuco milanez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca

Cum stim cu totii, foarte frecvent ne raman albusurile dupa ce facem ceva prajitura sau tort la care

30 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Ficatei cu kaiser la cuptor

Ficatei cu kaiser la cuptor

Se spala ficateii, se lasa la scurs. Se pun intr-un vas, se stropesc cu cateva picaturi de ulei si

2 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2010

    O mancare deosebita !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Foarte bun!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

    Foarte bun! Minunat!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Foarte interesant!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Felicitari!

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Aata misto cum ai prezentat mancarea,dar.. ..este un sfat ce-ti scriu, nu incerc sa fac pe desteptul, si sper sa nu te superi. Rasolul de vita este dupa parerea mea carne nobila, care nu necesita foarte multa garnitura datorita consistentei sale. Procedeul ce ai urmat de a praji carnea in tigaie inainte de a fierbe mi-a captat atentia fata de reteta si nu pot sa zic decat felicitari si nota 10 din partea mea. Multi nu stiu ca la fierbere carnea scade si se sfarama... prajindu-l o inchizi! Inca o data felicitari. Acum sfatul meu: inainte de a pune carnea la fiert, in tigaie s-o flambezi cu vin, dupa care s-o muti in oala mai incapatoare ca sa-ti incapa legumele din reteta ta. Altceva: nu folosi apa deloc, numai vin (chiar daca nu acopera cantitatea de vin carnea) si fresh de portocale. Da, portocale ..suc proaspat stors ..incearca sa eviti conservele(rosii si orice altceva) Lamaia nu se potriveste la rasol pt ca nu faci bors, si oricum ai gust de acru de la vin si rosii. Atumat asezoneaza-i gustul inapoi de la acru la normal cu freshul de portocale. In rest te pricepi misto. Felicitari...iti trimit o poza cu rasolul meu cum o preg.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Arata foarte bine si cred ca este tare gustoasa...

    • Fara foto

      florin , 01 august 2009

      Este interesanta reteta, eu o stiam alt fel ,dar am s-o incerc si pe asta ca arata bine, felicitari.

    • carmenela

      carmenela (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Osso buco alla milanese sau milanez e cu totul altceva... reteta ta este doar o varianta personala... Ca ingrediente se folosesc doar carnea, ceapa, unt, faina si sare iar ptr. sosul Gremolada se foloseste coaja de lamaie, catel de usturoi, o hamsie in ulei si patrunjel. Intr-o tigaie se pune untul, se frige ceapa si apoi se pune carnea data prin faina. Frigeti pe ambele parti apoi puneti apa sa acopere, sare si lasati sa fiarba circa o ora si jumatate cu foc mediu. Cinci minute inainte de a stinge focul adaugati sosul Gremolada obtinut din coaja de lamaie taiata fin, usturoiul taiat marunt, hamsia si patrunjelul taiate si ele marunt. Se poate servi cu mamaliga, piure de cartofi, spanac fiert sau cu risotto alla milanese. Osso buco este acea bucata de carne cu os si maduva ce se obtine din piciorul posterior al vitei taiat in orizontal cam la jumatatea sa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati de carne-rasol de vitel cu os si maduva,sare,piper,1/2 lg chimen,4 lg.ulei,1 ceapa, morcov, telina, rosii,125 gr rosii pasate din conserva,75 ml vin alb,75 ml supa de carne,1 catel usturoi, lg.coaja de lamaie ,1 foaie dafin sfaramata,1 lg.patrunjel tocat,1 ou fierta tare maruntit.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O mancare deosebita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulada din piept de curcan