autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ostropel cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 200 ml ulei, 250 g ceapa, 100 g morcovi, 100 g albitura, 500 g suc de rosii, 100 g faina, 150 g pasta de tomate, 100 g usturoi, 100 ml vin, 1,500 kg cartofi, 1 legatura verdeata, sare, otet, piper, foi de dafin, cimbru praf, dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala, se scurge si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei si apa, sau supa; ceapa si zarzavatul se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in restul de ulei cu adaos de apa sau supa. Se pune pasta de tomate dizolvata in putina apa, se completeaza cu apa necesara formarii unui sos, apoi se adauga faina cernuta si sucul de rosii. Se amesteca componentele usor si se fierb cca 30 minute. Dupa fierbere, sosul format se paseaza prin strecuratoare peste carne. Se amesteca, adaugind cimbrul, foile de dafin, piperul si se mai fierbe cca 50 minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga otetul, apoi vinul si usturoiul taiat marunt, continuind fierberea inca 10 minute. Se controleaza gustul. Separat se pregateste garnitura de cartofi natur. Se curata cartofii, se spala, se taie sferturi si se fierb in apa cu sare. La servire se asaza portia de carne in farfurie, alaturi garnitura de cartofi cu verdeata taiata marunt si sosul turnat peste carne si cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ostropel din carne de pui

Ostropel din carne de pui

Pulpele se spala, se lasa la scurs si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia si marar. Se

15 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Ostropel cu carne de curcan

Ostropel cu carne de curcan

Mai intai am fiert carnea in oala sub presiune cu un praf de sare, ceapa tocata si o frunza de dafin. Am

6 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 200 ml ulei
  • 250 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g albitura
  • 500 g suc de rosii
  • 100 g faina
  • 150 g pasta de tomate
  • 100 g usturoi
  • 100 ml vin
  • 1,500 kg cartofi
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • otet
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru praf
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Sufleu de cartofi cu carnăciori