autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu carne, Sosuri

OSTROPEL DE PUI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
pulpe pui, usturoi(cu cat este mai mult cu atat iese mai bun), pasta de tomate sau suc de rosii, foi de dafin, piper boabe, sare,, putina digesta praf in loc de faina pentru a ingrosa sosul, o lingurita otet de mere, putin vin alb, un varf de lingurita miere de albine sau zahar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

44 voturi

Mod de preparare

Pulpele se spala, se zvanta, se condimenteaza si se prajesc in uleiul incins.
Separat se pregateste un sos rosu din :
pasta de tomate sau suc de rosii,putin vin alb,o lingurita de otet de mere,un varf de lingurita miere de albine sau zahar,foi de dafin,cateva boabe de piper,sare,piper,condimente,usturoiul pisat,apa fiarta daca este nevoie.
Se da in clocot sosul,se pun pulpele gata prajite si se mai dau in 2-3 clocote si se opreste focul.Daca va place puteti pune marar tocat marunt la sfarsit.Se poate servi cu garnitura de piure de cartofi,broccoli,conopida,legume fierte,sotate,cartofi natur,cartofi prajiti alaturi de o salata sau de muraturi.
Sosul acesta se poate servi si la alte preparate din carne sau peste.
La tara bunica ne facea ostropel si din porumbei.Am facut anul trecut si sa stiti ca este extraordinar.
Daca ti-a placut reteta noastra "OSTROPEL DE PUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Ostropel de pui à la Ana

Ostropel de pui à la Ana

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei incins. Apoi se adauga ardeiul taiat

11 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ilinca Nicoleta Secuiu , 11 septembrie 2013

    bun bun iami iami:))))

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Si noua ne place cu mamaliguta...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Foarte bun ostropelul,ai dreptate,cu cat este mai mult usturoi,cu atat e mai bun....noi mancam cu mamaliguta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

44 voturi

Ingrediente

  • pulpe pui
  • usturoi(cu cat este mai mult cu atat iese mai bun)
  • pasta de tomate sau suc de rosii
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • sare,
  • putina digesta praf in loc de faina pentru a ingrosa sosul
  • o lingurita otet de mere
  • putin vin alb
  • un varf de lingurita miere de albine sau zahar

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SOS REMOULAD