Oua cu legume la tigaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Oua cu legume la tigaie

Ingrediente

  • partea alba de la o ceapa verde
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei rosu
  • 250 gr rosii decojite
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit busuioc uscat
  • patrunjel verde
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Spalam ceapa si o taiem rondele.

Ardeiul rosu si galben il taiem fasii lunguiete, rosiile le taiem cuburi.

Incingem uleiul intr-o tigaie.

Adaugam ceapa, ardeii, le inabusim 2-3 minute.

Punem 1/2 cana cu apa, cand incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiilor.

Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si lasam pe foc pana scade tot lichidul.

Dupa ce a scazut lichidul, dam focul la mic, formam doua gauri in legume cu o lingura, punem ouale, presaram sare pe ele.

Acoperim cu un capac, lasam sa se faca la foc potrivit.

Cand ouale au prins o pelicula alba deasupra, inseamna ca sunt gata.

Tragem tigaia de pe foc, presaram patrunjel verde tocat deasupra si servim!

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi