autor:

Anca E. Voicu

» » Aperitive

Oua cu maioneza

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
5 oua mari fierte + 1 ou crud, 2 lingurite de mustar, maioneza, sare, piper, putin ulei, zeama de lamaie, cateva fire de patrunjel si marar, cateva masline.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert ouale si din momentul in care incep sa fiarba, se lasa 10 minute.

Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare, zeama de lamaie. Se toarna incet ulei amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina. Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi alaturi de celelalte pentru umplut.

Ouale fierte se taie in jumatati si se scobesc de galbenus intr-un castronel.
Galbenusurile se freaca cu sare, piper, 2 lingurite pline cu mustar si 2 lingurite de maioneza. Cu aceasta compozitie umplem albusurile si le asezam frumos pe un platou.

Sosul il facem din: 2 lingurite de maioneza, zeama de lamaie si il subtiem cu putin apa. Turnam sosul peste oua si se decoreaza cu marar si patrunjel si masline.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute cu pateu de pasare si maioneza de usturoi

Oua umplute cu pateu de pasare si maioneza de usturoi

Ouale fierte se taie in jumatati,scoate galbenusele cu grija amesteca cu pateul,sare,piper,patrunjel

8 voturi    8 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Ouã umplute cu pastã de ton si maionezã

Ouã umplute cu pastã de ton si maionezã

Pasta de ton este preferata mea pt. sandviciuri, pe pâine, baghetã sau pâine prãjitã. Pentru

20 voturi    10 comentarii
30 min
Sandviciuri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina , 06 noiembrie 2017

    Foarte bune.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 oua mari fierte + 1 ou crud
  • 2 lingurite de mustar
  • maioneza
  • sare
  • piper
  • putin ulei
  • zeama de lamaie
  • cateva fire de patrunjel si marar
  • cateva masline.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Alina

Foarte bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Omleta cu carnati si branza de burduf