autor:

Fara foto

» » Aperitive

oua grecesti

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Ingrediente
-5 oua, -25 g faina, -25 ml ulei, -25 g bulion, -3-4 catei de usturoi, -1 legatura de marar, -1 legatura patrunjel verde, -cateva masline

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Usturoiul tocat marunt se caleste impreuna cu faina in ulei; stinge apoi cu bulion, adauga putina apa si lasa sa fiarba amestecand continuu; adauga maslinele tocate, precum si verdeata tocata si mai fierbe 10 minute. Ouale fierte si curatate de coaja le servesti acoperite cu sosul fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "oua grecesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta de iarna

Omleta de iarna

Sunca presata feliata si taiata cuburi se prajeste in ulei. Separat se bat ouale, apoi se incorporeaza

5 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Oua de paste

Oua de paste

Ouale se scot cu o jumatate de ora din frigider, se spala, pentru a fi degresate, si se pun la fiert

6 voturi    6 comentarii
40 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2008

    Daca aveti posibilitatea folosi oua de gasca sau de curca. Sunt mai mari, mai grase si foarte gustoase.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • -5 oua
  • -25 g faina
  • -25 ml ulei
  • -25 g bulion
  • -3-4 catei de usturoi
  • -1 legatura de marar
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -cateva masline

Raporteaza reteta

Retete
de Silvia Filip
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata

11 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Fara foto

Mihaela76 (Chef de cuisine)

Daca aveti posibilitatea folosi oua de gasca sau de curca. Sunt mai mari, mai grase si foarte gustoase.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Minicocote cu paste la cuptor