Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate.
Rosiile decojite le tocam marunt, fasolea boabe o scurgem de zeama.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usutroiul si le innabusim la foc mic 2-3 minute.
Adaugam rosiile tocate, le lasam sa clocoteasca 2-3 minute, apoi punem fasolea si boabele de porumb.
Amestecam totul si lasam sa fiarba maxim 5 minute la foc mic.
Condimentam cu sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat.
Luam tigaia de pe foc, lasam 2-3 minute sa se racoreasca.
In continuare fie folositi un vas mai mare de ceramica, fie faceti portii individuale, eu am ales sa fac in vase mici.
Luam doua vase mici, de yena, de ceramica, punem cate o lipie in fiecare.
Turnam sosul in mod egal in fiecare vas, apoi spargem cate doua oua in fiecare. Le puneti usor sa nu se imprastie galbenusul.
Cascavalul si mozzarella le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, le presaram deasupra, doar pe oua nu puneti.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.
Miscam putin de vase sa vedem daca albusul s-a inchegat si cand ouale sunt gata, le scoatem din cuptor.
Le lasam putin la racorit si servim. Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii