Oua scotiene

Am fiert oualele si le-am lasat la racit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Oua scotiene

Ingrediente

  • 12 oua fierte
  • 3 oua crude
  • 1 kg carne tocata
  • 1 plic condimente pentru chiftele de la Galeo
  • 2 lg patrunjel tocat marunt
  • 2 lg faina
  • 200 g pesmet
  • 100 g susan

Mod de preparare

Am fiert oualele si le-am lasat la racit. Am pregatit carnea ca pentru chiftele. Am pus faina intr-o farfurie intinsa, iar pesmetul si susanul le-am amestecat intr-un castron. Intr-o alta farfurie, adanca, am batut oualele crude. Am dat ouale, curatate de coaja, prin faina, sa adere mai bine carnea la ele. Am luat din amestecul de carne si am lipit pe ou, “batatorindu-l” bine. Sa lucrati cu mana uda, altfel ramane toata carnea pe palma voastra. am trecut oul tapetat cu carne prin ou batut, apoi prin pesmet si susan. Am pus la prajit, intr-un ceaun (sau intr-o cratita mai inalta, dar cu diametrul mai mic), ca nivelul de ulei sa fie macar pana la jumatatea oului. Intoarceti cu grija, sa nu deteriorati stratul de carne. Daca ati pus stratul de carne mai gros, lasati sa se prajeasca bine, sa nu aveti surpriza carnii neprajite la interior, mai ales in golul ousorului! Se scot pe servete de hartie, sa se scurga bine de surplusul de ulei. Reci se taie in doua sau in patru, in functie de necesitati si se asaza pe foi de salata, pentru efect.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure