autor:

Fara foto

» » , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu oua, Mancaruri cu carne

Oua scotiene

Autor: Mihaela Vulpe (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Vulpe (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2017

Ingrediente
12 oua fierte, 3 oua crude, 1 kg carne tocata, 1 plic condimente pentru chiftele de la Galeo, 2 lg patrunjel tocat marunt, 2 lg faina, 200 g pesmet, 100 g susan

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Am fiert oualele si le-am lasat la racit. Am pregatit carnea ca pentru chiftele. Am pus faina intr-o farfurie intinsa, iar pesmetul si susanul le-am amestecat intr-un castron. Intr-o alta farfurie, adanca, am batut oualele crude. Am dat ouale, curatate de coaja, prin faina, sa adere mai bine carnea la ele. Am luat din amestecul de carne si am lipit pe ou, “batatorindu-l” bine. Sa lucrati cu mana uda, altfel ramane toata carnea pe palma voastra. am trecut oul tapetat cu carne prin ou batut, apoi prin pesmet si susan. Am pus la prajit, intr-un ceaun (sau intr-o cratita mai inalta, dar cu diametrul mai mic), ca nivelul de ulei sa fie macar pana la jumatatea oului. Intoarceti cu grija, sa nu deteriorati stratul de carne. Daca ati pus stratul de carne mai gros, lasati sa se prajeasca bine, sa nu aveti surpriza carnii neprajite la interior, mai ales in golul ousorului! Se scot pe servete de hartie, sa se scurga bine de surplusul de ulei. Reci se taie in doua sau in patru, in functie de necesitati si se asaza pe foi de salata, pentru efect.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua scotiene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Oua scotiene

Oua scotiene

Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet (pentru a nu se sparge), dupa

7 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cordon Bleu

Cordon Bleu

Se taie piepti de pui in felii ca de snitele,se bat apoi se pune o feliuta de cascaval si una,doua

159 voturi    15 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 12 oua fierte
  • 3 oua crude
  • 1 kg carne tocata
  • 1 plic condimente pentru chiftele de la Galeo
  • 2 lg patrunjel tocat marunt
  • 2 lg faina
  • 200 g pesmet
  • 100 g susan

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela Vulpe
Chec de carne

Chec de carne

Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit. Am adaugat carnea, pe care am amestecat-o, in prealabil

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cartofi cu carne tocata la cuptor