Am fiert oualele si le-am lasat la racit.
Am fiert oualele si le-am lasat la racit. Am pregatit carnea ca pentru chiftele. Am pus faina intr-o farfurie intinsa, iar pesmetul si susanul le-am amestecat intr-un castron. Intr-o alta farfurie, adanca, am batut oualele crude. Am dat ouale, curatate de coaja, prin faina, sa adere mai bine carnea la ele. Am luat din amestecul de carne si am lipit pe ou, “batatorindu-l” bine. Sa lucrati cu mana uda, altfel ramane toata carnea pe palma voastra. am trecut oul tapetat cu carne prin ou batut, apoi prin pesmet si susan. Am pus la prajit, intr-un ceaun (sau intr-o cratita mai inalta, dar cu diametrul mai mic), ca nivelul de ulei sa fie macar pana la jumatatea oului. Intoarceti cu grija, sa nu deteriorati stratul de carne. Daca ati pus stratul de carne mai gros, lasati sa se prajeasca bine, sa nu aveti surpriza carnii neprajite la interior, mai ales in golul ousorului! Se scot pe servete de hartie, sa se scurga bine de surplusul de ulei. Reci se taie in doua sau in patru, in functie de necesitati si se asaza pe foi de salata, pentru efect.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii