autor:

Fara foto

» » Aperitive

Oua umplute

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
10 oua, 1 cutie pate de ficat de gasca, 1/2 pachet unt, 3 linguri branza dulce sau 3 patratele de branza topita, o legatura marar, sare, piper, 20 felii salam uscat

Dificultate: Medie Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Ouale se pun la fiert in apa rece cu sare si se mai tin 5 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Se pun 1/2 minut in apa rece, apoi se curata de coaja.
Fiecare ou se taie in jumatate (de-a lungul). Se scot galbenusurile , care se amesteca cu untul moale, branza, pateul, sarea, piperul si mararul tocat marunt. Jumatatile se albusuri se umplu cu pasta obtinuta, cu ajutorul unei lingurite. Din feliile de salam se taie triunghiuri. In fiecare triunghi de salam se infinge o scobitoare (prin inseilare), iar fiecare scobitoare se infige in cate un ou umplut, care va lua astfel forma unei barcute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute cu pasta de sunca

Oua umplute cu pasta de sunca

In primul rand fierbeti ouale, in apa clocotita cca 10-15 minute, sa fie tari. Taieti ouale pe diagonala,

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Se fierb cele 10 oua. Se taie in jumatati si se scoate galbenusul care se freaca cu 2 lingurite de

20 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marian Neonobil , 21 ianuarie 2016

    FOARTE BUN

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Bun,bun,bun...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Foarte frumoase, ouale umplute te lasa intotdeauna sa-ti folosesti imaginatia.

    • Fara foto

      Saby (Bucatar sef) , 27 decembrie 2010

      Eu fac compozitia pt umplutura din galbenusuri, mustar, piept de pui sau muschi de porc fiert si tocat cubulete mici, castraveti murati taiati cubulete si condimente. Ornez cu maioneza, masline, gogosar si patrunjel proaspat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Tare dragute corabioarele tale! Felicitari! Reteta de baza e aceeasi la umplutura cum este si a mea; si eu ca si Sidy pun in maioneza putin iuart danone, e foarte buna maioneza asa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Intersantă ideea cu bărcuţele!

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      interesanta!

    • meg2010

      meg2010 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Foarte simpatica ideea cu corabioarele! Si eu mai fac uneori oua umplute... fie cu pateu, fie cu peste (ton sau alt peste in ulei). Galbenusurile le amestec cu peste, un pic de unt, un pic de smantana, ceva mustar pt gust, sare, piper. Uneori, mai pun si un pic de gogosar murat, taiat f. marunt in aceasta umplutura. Maioneza incerc s-o scot pe cat posibil din alimentatie... Fac un sos dintr-un galbenus fiert, matuntit si amestecat cu smantana si destul de mult mustar, sare, zeama de lamaie (dupa gust). Smantana, chiar i in varianta tot are mai putina grasime decat o maioneza clasica.

    • doina

      doina (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Bravo pentru ideea cu barcuta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      Cred ca sunt gustoase...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Grozava ideea pentru barcute

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Frumoase barcute!Felicitari!

    • Fara foto

      Adriana , 23 mai 2009

      Imi place ideea cu triunghiurile de salam,cat despre aspect ce sa zic arata minunat,de stiut ca o reteta e "examinata"in primul rand dupa aspect,dar cu siguranta ca are si un gust excelent.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Arata superb,eu amestec galbenusurile cu pateu si smantana si le decorez cu maioneza.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1 cutie pate de ficat de gasca
  • 1/2 pachet unt
  • 3 linguri branza dulce sau 3 patratele de branza topita
  • o legatura marar
  • sare
  • piper
  • 20 felii salam uscat

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Mancare de stevie

Mancare de stevie

Stevia se spala bine si se opareste, apoi se toaca marunt. Ceapa si usturoiul, peste care se pune

25 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Chec

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un castron uscat, fara urme de grasime.

13 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cocos la cuptor

Cocos la cuptor

Se amesteca mujdeiul, zeama de lamaie si de portocala, menta verde, boabele de coriandru sau de ienibahar,

2 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Omleta de cartofi