Oua umplute, cu sos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Oua umplute, cu sos

Ingrediente

  • 10-12 oua
  • 1 lingura mustar
  • 200 ml smantana
  • 200 ml iaurt
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Rosii, masline, verdeata pentru ornat

Mod de preparare

Se pun ouale la fiert ( mai putin unul) in apa cu sare si putin otet sa nu se sparga. Se fierb 5-10 minute.Apoi se goleste apa fierbinte, de pe ele si se tin 5 minute in apa rece ca sa se poata coji usor.

Dupa ce se curata, se taie ouale in doua punind separat galbenusurile de albusuri.

Se prepara maioneza din doua galbenusuri( unul fiert si altul crud) o jumatate de lingurita mustarsi uleiul adaugat putin cite putin.

Galbenusurile fierte se zdrobesc cu furculita, se adauga o lingura maioneza, patrunjel verde tocat si se condimenteaza.

Se amesteca bine de tot pasta si se umple cu ea ouale pe care le asezam pe un platou ornat cu frunze de salata.

Pasta ce ramane o amestecam incet ca la maioneza cu iaurtul si smantana ce au fost combinate inainte. Se rade putina ceapa si se condimenteaza, adaugand si putin mustar si zeama de lamaie daca este nevoie.Sosul obtinul il rasturnam peste ouale umplute dupa care ornam platoul.

Se pastreaza la rece pina la servire...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise