autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Ouă vopsite cu coji de ceapă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2011

Ingrediente
coji de ceapă roşie şi galbenă, apă, ouă, frunze cu modele interesante, fire de iarbă, ciorapi de nylon

Dificultate: Redusa Timp: 1h

71 voturi

Mod de preparare

Ouăle se scot din timp din frigider şi se spală cu apă şi detergent de vase, apoi se clătesc bine. Se pun să se scurgă.
Se pun cojile de ceapă şi apa într-o cratiţa mai mare plină pe jumătate. Se adaugă ouăle şi se acoperă cu foile. Se fierb la foc mic. De când încep să fiarbă se lasă cam 10 minute. Unii le pun doar când clocoteşte apa şi le lasă 12 minute, depinde cât le doriţi de tari.
Se scot cu spumiera, se pun pe ziare sau hârtie absorbantă şi se ung cu slănină.
Cine le doreşte mai frumoase, poate pune frunze şi legate apoi cu ciorap de nylon. O vecină pune iarbă tăiată şi apoi le pune în ciorap.
Altă metodă este să udaţi ouăle, lipiţi foi de ceapă roşii şi galbene pe ou, apoi le puneţi în ciorap şi le vopsiţi în ce culoare doriţi. Ies super. Vedeţi fotografia cu ouă de difeite culori în coş pătrat!
E o metoda sănătoasă şi ieftină de a vopsi ouă, fără chimicale. Se pot vopsi mai multe ture în aceeaşi apă.
Ouăle vor avea nuanţe diferite, depinde cât sunt de albe.
Sărbători fericite!
Hristos a înviat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă vopsite cu coji de ceapă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

7 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Trebuie sa preparam pentru aceasta omleta, doar cartofii inainte, pe care fie ii prajim in baie de

6 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iechei Andreea , 05 noiembrie 2015

    super arata cele cu coaja de ceapa,asa le fac si eu in fiecare an,invatatura de la mama mea.

  • Fara foto

    Silvia Cavaleru , 14 aprilie 2015

    Metoda cea mai usoara,frumoasa si sanatoasa!...

  • Fara foto

    Monica Calin , 31 martie 2015

    FFFFF.FRUMOSSSSS...!

    • Fara foto

      Romeo Furdui , 18 aprilie 2014

      Si eu le fac numai in coji de ceapa,azi in Vinerea Mare,era obiceiul in Ardeal de a vopsi ouale,anul asta o sa le fac si eu cu frunze.

    • Fara foto

      Mariana Mardare , 17 aprilie 2014

      Si eu le fac numai in coji de ceapa,azi in Vinerea Mare,era obiceiul in Ardeal de a vopsi ouale,anul asta o sa le fac si eu cu frunze.

    • Fara foto

      Magda Budeanu , 17 aprilie 2014

      FFFFF.FRUMOSSSSS...!!!

    • Fara foto

      Ana-Maria Burov , 15 aprilie 2014

      Eu fac oua de Pasti asa colorate de cand sunt mica, am invatat de la MAMA si cred ca am transmis si copiilor mei ,acum urmeaza nepotii.

    • Fara foto

      Mihaela Michela , 15 aprilie 2014

      sunt pregatita cu tot ce trebuie !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

      Tare frumoase, tot asa le vopsesc si eu, cu coji de ceapa.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

      Foarte frumose, felicitari ! Offffff ! unde esti copilarie ? asa le vopse-am si eu cu mama...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

      Foarte frumoase!***** Adevarat A inviat! Sarbatori fericite si tie;Dumnezeu sa iti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o binecuvantare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grija si un raspuns la fiecare intrebare!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2011

      foarte frumoase oua ...Paste fericit!

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2011

      Ce frumooos!!Imi dau lacrimile cand imi aduc aminte....si eu faceam la fel cand eram mica, impreuna cu mama mea ,cu frunze de partunjel,de trandafir,....offf..cum trec ani astia.Acum nu mai am timp,cumpar 2 plicuri de vposea si gata ouale..*****

    • Trasca Alina

      Trasca Alina (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2011

      Foarte frumoase :)!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

71 voturi

Ingrediente

  • coji de ceapă roşie şi galbenă
  • apă
  • ouă
  • frunze cu modele interesante
  • fire de iarbă
  • ciorapi de nylon

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumoase, tot asa le vopsesc si eu, cu coji de ceapa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Oua coapte