Ouă vopsite cu coji de ceapă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ouă vopsite cu coji de ceapă

Ingrediente

  • coji de ceapă roşie şi galbenă
  • apă
  • ouă
  • frunze cu modele interesante
  • fire de iarbă
  • ciorapi de nylon

Mod de preparare

Ouăle se scot din timp din frigider şi se spală cu apă şi detergent de vase, apoi se clătesc bine. Se pun să se scurgă.

Se pun cojile de ceapă şi apa într-o cratiţa mai mare plină pe jumătate. Se adaugă ouăle şi se acoperă cu foile. Se fierb la foc mic. De când încep să fiarbă se lasă cam 10 minute. Unii le pun doar când clocoteşte apa şi le lasă 12 minute, depinde cât le doriţi de tari.

Se scot cu spumiera, se pun pe ziare sau hârtie absorbantă şi se ung cu slănină.

Cine le doreşte mai frumoase, poate pune frunze şi legate apoi cu ciorap de nylon. O vecină pune iarbă tăiată şi apoi le pune în ciorap.

Altă metodă este să udaţi ouăle, lipiţi foi de ceapă roşii şi galbene pe ou, apoi le puneţi în ciorap şi le vopsiţi în ce culoare doriţi. Ies super. Vedeţi fotografia cu ouă de difeite culori în coş pătrat!

E o metoda sănătoasă şi ieftină de a vopsi ouă, fără chimicale. Se pot vopsi mai multe ture în aceeaşi apă.

Ouăle vor avea nuanţe diferite, depinde cât sunt de albe.

Sărbători fericite!

Hristos a înviat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor