autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Ouă vopsite cu coji de ceapă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2011

Ingrediente
coji de ceapă roşie şi galbenă, apă, ouă, frunze cu modele interesante, fire de iarbă, ciorapi de nylon

Dificultate: Redusa Timp: 1h

64 voturi

Mod de preparare

Ouăle se scot din timp din frigider şi se spală cu apă şi detergent de vase, apoi se clătesc bine. Se pun să se scurgă.
Se pun cojile de ceapă şi apa într-o cratiţa mai mare plină pe jumătate. Se adaugă ouăle şi se acoperă cu foile. Se fierb la foc mic. De când încep să fiarbă se lasă cam 10 minute. Unii le pun doar când clocoteşte apa şi le lasă 12 minute, depinde cât le doriţi de tari.
Se scot cu spumiera, se pun pe ziare sau hârtie absorbantă şi se ung cu slănină.
Cine le doreşte mai frumoase, poate pune frunze şi legate apoi cu ciorap de nylon. O vecină pune iarbă tăiată şi apoi le pune în ciorap.
Altă metodă este să udaţi ouăle, lipiţi foi de ceapă roşii şi galbene pe ou, apoi le puneţi în ciorap şi le vopsiţi în ce culoare doriţi. Ies super. Vedeţi fotografia cu ouă de difeite culori în coş pătrat!
E o metoda sănătoasă şi ieftină de a vopsi ouă, fără chimicale. Se pot vopsi mai multe ture în aceeaşi apă.
Ouăle vor avea nuanţe diferite, depinde cât sunt de albe.
Sărbători fericite!
Hristos a înviat!
Ouăle se scot din timp din frigider şi se spală cu apă şi detergent de vase, apoi se clătesc bine. Se pun să se scurgă.
Se pun cojile d
Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă vopsite cu coji de ceapă" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Cozonac-trandafir cu unt

Cozonac-trandafir cu unt

Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Oua decorate cu frunzulite

Oua decorate cu frunzulite

Ouale se degreseaza, spalandu-se, cu ajutorul unui burete, cu apa si detergent de vase. Se ia

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iechei Andreea , 05 noiembrie 2015

    super arata cele cu coaja de ceapa,asa le fac si eu in fiecare an,invatatura de la mama mea.

  • Fara foto

    Silvia Cavaleru , 14 aprilie 2015

    Metoda cea mai usoara,frumoasa si sanatoasa!...

  • Fara foto

    Monica Calin , 31 martie 2015

    FFFFF.FRUMOSSSSS...!

    • Fara foto

      Romeo Furdui , 18 aprilie 2014

      Si eu le fac numai in coji de ceapa,azi in Vinerea Mare,era obiceiul in Ardeal de a vopsi ouale,anul asta o sa le fac si eu cu frunze.

    • Fara foto

      Mariana Mardare , 17 aprilie 2014

      Si eu le fac numai in coji de ceapa,azi in Vinerea Mare,era obiceiul in Ardeal de a vopsi ouale,anul asta o sa le fac si eu cu frunze.

    • Fara foto

      Magda Budeanu , 17 aprilie 2014

      FFFFF.FRUMOSSSSS...!!!

    • Fara foto

      Ana-Maria Burov , 15 aprilie 2014

      Eu fac oua de Pasti asa colorate de cand sunt mica, am invatat de la MAMA si cred ca am transmis si copiilor mei ,acum urmeaza nepotii.

    • Fara foto

      Mihaela Michela , 15 aprilie 2014

      sunt pregatita cu tot ce trebuie !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

      Tare frumoase, tot asa le vopsesc si eu, cu coji de ceapa.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

      Foarte frumose, felicitari ! Offffff ! unde esti copilarie ? asa le vopse-am si eu cu mama...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

      Foarte frumoase!***** Adevarat A inviat! Sarbatori fericite si tie;Dumnezeu sa iti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o binecuvantare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grija si un raspuns la fiecare intrebare!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2011

      foarte frumoase oua ...Paste fericit!

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2011

      Ce frumooos!!Imi dau lacrimile cand imi aduc aminte....si eu faceam la fel cand eram mica, impreuna cu mama mea ,cu frunze de partunjel,de trandafir,....offf..cum trec ani astia.Acum nu mai am timp,cumpar 2 plicuri de vposea si gata ouale..*****

    • Trasca Alina

      Trasca Alina (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2011

      Foarte frumoase :)!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

64 voturi

Ingrediente

  • coji de ceapă roşie şi galbenă
  • apă
  • ouă
  • frunze cu modele interesante
  • fire de iarbă
  • ciorapi de nylon

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot

58 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Roșii uscate la cuptor

Roșii uscate la cuptor

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C . Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate

10 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Aluat: Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și cu untul scos din timp din frigider

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele