autor:

Piri Piri e Canela

» » , , Aluaturi si Foietaje, Retete de post, Retete vegetariene

Pãezinhos de alho ( Pâinici de usturoi)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 01 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 01 martie 2011

Ingrediente
25 gr. drojdie proaspãtã + 250 ml apã cãldutã, cca. 500 gr. fãinã + fãinã pt. întins, 1 linguritã f. micã de sare, 2 linguri ulei, 50 gr. unt cu sare, 4-5 cãtei de usturoi tocat, 2-3 linguri de pãtrunjel tocat sau pudrã

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Aceste pâinici proaspete si aromate au dat tonul unei cine speciale...sunt si preferatele mele dimineata cu unt si cafea cu lapte , în caz cã râmâne vreuna :))
1)În apa cãldutã se dizolvã drojdia.
Într-un vas se amestecã fãina cu sarea, se toarnã drojdia si se lucreazã bine aluatul, dacã mai este nevoie se mai pune fãinã.
2) Se frãmântã bine cca. 10 min. Se pune într-un castron uns cu cele 2 linguri de ulei, se acoperã si se lasã la crescut 1 orã si 15 min. la loc cald.
Eu nu am masinã de fãcut pâine, asa cã am avut ceva de lucru...
3)Dupã ce a trecut timpul, se frãmântã din nou, se acoperã
si se mai lasã 5 min.
4)Întinde aluatul bine si cu ajutorul unei forme sau pahar se decupeazã cerculete.
5)În tava unsã cu unt se dispun pâinicile. Se acoperã si se mai lasã la crescut încã 35 min.
6)Untul topit se amestecã cu usturoiul si pãtrunjelul.
Se ung pâinicile cu acest amestec.
7) Se introduc la cuptor, la 220ºC pt. 10 min.
Apoi se reduce temperatura la 180ºC si se lasã la copt încã 15 min.
Se servesc calde. Poftã bunã!
Dacã rãmân pâinici, se pot conserva în congelator într-o cutie închisã si descongela la cuptor, la o temperaturã micã.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pãezinhos de alho ( Pâinici de usturoi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciuperci cu smantana si patrunjel

Ciuperci cu smantana si patrunjel

Curatam ciupercile de coaja, le separam de codite si le spalam bine. Le punem la scurs intr-o strecuratoare

18 voturi    8 comentarii
45 min
Retete vegetariene
vinete umplute

vinete umplute

Vinetele le spalam,le taiem in doua,pe lung si le scoatem miezul.Astfel curatate,le punem sa se scurga,cu

5 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

    Foarte aromate!***** De-aia nu mai intrii pe mail?Toata ziua in bucatarie harnicuta?Ha ha ha; iti doresc un weekend placut cu multe retete noi.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 martie 2011

    Micute, dragalase si foarte bune ! *****

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 martie 2011

    Multumesc :)

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 02 martie 2011

      ce bine arata painicile tale! O primavara cat mai frumoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 25 gr. drojdie proaspãtã + 250 ml apã cãldutã
  • cca. 500 gr. fãinã + fãinã pt. întins
  • 1 linguritã f. micã de sare
  • 2 linguri ulei
  • 50 gr. unt cu sare
  • 4-5 cãtei de usturoi tocat
  • 2-3 linguri de pãtrunjel tocat sau pudrã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromate!***** De-aia nu mai intrii pe mail?Toata ziua in bucatarie harnicuta?Ha ha ha; iti doresc un weekend placut cu multe retete noi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Cartofi prajiti la cuptor cu rozmarin