Ingrediente
25 gr. drojdie proaspãtã + 250 ml apã cãldutã, cca. 500 gr. fãinã + fãinã pt. întins, 1 linguritã f. micã de sare, 2 linguri ulei, 50 gr. unt cu sare, 4-5 cãtei de usturoi tocat, 2-3 linguri de pãtrunjel tocat sau pudrã
Dificultate: Medie | Timp: 2h
10 voturi
Mod de preparare
1)În apa cãldutã se dizolvã drojdia.
Într-un vas se amestecã fãina cu sarea, se toarnã drojdia si se lucreazã bine aluatul, dacã mai este nevoie se mai pune fãinã.
2) Se frãmântã bine cca. 10 min. Se pune într-un castron uns cu cele 2 linguri de ulei, se acoperã si se lasã la crescut 1 orã si 15 min. la loc cald.
Eu nu am masinã de fãcut pâine, asa cã am avut ceva de lucru...
3)Dupã ce a trecut timpul, se frãmântã din nou, se acoperã
si se mai lasã 5 min.
4)Întinde aluatul bine si cu ajutorul unei forme sau pahar se decupeazã cerculete.
5)În tava unsã cu unt se dispun pâinicile. Se acoperã si se mai lasã la crescut încã 35 min.
6)Untul topit se amestecã cu usturoiul si pãtrunjelul.
Se ung pâinicile cu acest amestec.
7) Se introduc la cuptor, la 220ºC pt. 10 min.
Apoi se reduce temperatura la 180ºC si se lasã la copt încã 15 min.
Se servesc calde. Poftã bunã!
Dacã rãmân pâinici, se pot conserva în congelator într-o cutie închisã si descongela la cuptor, la o temperaturã micã.
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 02 martie 2011
ce bine arata painicile tale! O primavara cat mai frumoasa!