autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pâine polară

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 noiembrie 2010

Ingrediente
500 g de făină de grâu, 200 ml de apă, 25 g de drojdie proaspătă, 60 g de smântână groasă, 10 g de zahăr brun, sare, 10 g de seminţe de mărar(eu am pus chimen)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

12 voturi

Mod de preparare

Amesteca şi frământă 10- 15 minute, pâna obţii un amestec omogen . Mai adaugă apă sau făină, dacă e necesar. Lasă la dospit 1 oră.
Întinde cu sucitorul, apoi fă găuri cu furculiţa pe toata suprafaţa. Lasa la odihnă 20 minute la frigider. Decupează discuri cât o farfurioară..
Lasă la odihnă 1 oră. Întoarce discurile şi fă găuri cu furculiţa pe cealaltă parte. Coace în tigaie fără grăsime. Coace la foc mic, 30 de secunde aproximativ(depinde de foc) Trebuie sa fie aurii. Mie îmi plac mai “arse”. De gustibus! Le poti presara cu mirodenii.
Lasă-le să se răcorească si apoi pune-le una peste alta, să nu se usuce.

Varianta 2
Din acelaşi aluat am făcut si niste plăcinţele cu brânză că aveam nişte “resturi”.
Umplutura:
brânză de vaci
nucă data prin caramel sau nugat(Vezi “Tort pentru maicuţa”)
stafide muiate în rom
1 ou pentru uns
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine polară" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert cu piersici

Desert cu piersici

Piersicile le punem la scurs, dupa ce s-au scurs le presaram cu scortisoara. Foaia de aluat se taie

9 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Mixam ouale cu zaharul, coaja de citrice, esentele, coniacul scurs de la stafidele hidratate apoi

7 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

    Simpla si gustoasa painea polara;si eu tot de turte o stiam.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

    grozava piinea ta !!!!!! am salvat-o

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2010

    Mulţumesc de vorbele bune! Păcat că nu există şi "degustări virtuale" decât vizual...V-aş teleporta nişte clătite, dar o să pun în curând reţeta. Ma bucur ca suntem nişte prieteni "gustoşi"! Până atunci o clasaă disciplinată de eclere-lucrare culinară a unui elev de gimnaziu, prezentată la concursul de prăjituri organizat de mine de Zilele Colegiului. Faine, nu?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2010

      Paine,turte,placinte.........Delicioase si arata grozav de apetisante!***** Se vede ca nu esti dintre profesoarele aprovizionate cu prajituri si placinte de mamele elevilor !!!!!!! Ha ha ha...

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2010

      Faina si interesanta turta. felicitari!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2010

      Tare bune mai sunt :) Felicitãri!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2010

      Sunt o bunatate si eu pregatesc asa ceva dar dar eu le numesc turte .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

12 voturi

Ingrediente

  • 500 g de făină de grâu
  • 200 ml de apă
  • 25 g de drojdie proaspătă
  • 60 g de smântână groasă
  • 10 g de zahăr brun
  • sare
  • 10 g de seminţe de mărar(eu am pus chimen)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mirey (Chef de cuisine)

Simpla si gustoasa painea polara;si eu tot de turte o stiam.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Faguri