autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pârjoale de pasăre

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
500 g carne de găină, 100 g franzelă, 2 ouă, 100 ml ulei,, 1 ceapă, 1 legătură pătrunjel, sare, piper, 50 g făină, 100 g pesmet alb.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea, scoasă de pe oasele găinii, se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. La tocătura obţinută se adaugă ceapa călită, franzela înmuiată în lapte şi pătrunjelul verde tăiat mărunt. Se amestecă toate şi se mai trec o dată prin maşina de tocat. Se adaugă un ou, sare, piper şi se amestecă bine. Se fac pârjoale de forma lunguiaţă cu un capăt ascuţit ( forma frunzei de vişin). Se dau pârjoalele prin făină, ou bătut, pesmet şi se prăjesc în uleiul încins până se rumenesc pe ambele părţi. Se servesc cu piure de cartofi, fasole, spanac, mazăre sau cu sote de morcovi. La servire pârjoalele se pot stropi cu unt topit sau cu mujdei de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pârjoale de pasăre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi fierti in coaja, umpluti dati  la cuptor

Cartofi fierti in coaja, umpluti dati la cuptor

Se iau 4 cartofi mari, se spala bine si se pun la fiert, se lasa aproximativ 30 de minute dupa care

25 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Mancare de ficatei cu kaizer

Mancare de ficatei cu kaizer

Ficateii ii punem 10 minute in apa rece sa mai iese din sange, ii spalam si ii punem intr-o sita

7 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de găină
  • 100 g franzelă
  • 2 ouă
  • 100 ml ulei,
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 50 g făină
  • 100 g pesmet alb.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Frigarui de pui cu sote de mazare