autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aperitive, Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pachetele cu pui cu lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru pui, 600 gr carne de pui, fara pielita, 4 lingurite sare de mare cu ierburi aromate, 1 lamaie, , Pentru cartofi, 1 kg cartofi noi albi, o mana de patrunjel proaspat tocat, sare, dupa gust, 100 gr unt, 400 ml vin alb, 1 ou, batut

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.
Cartofii se pun sa fiarba in apa cu sare pana cand s-au inmuiat, aprox.20 minute, apoi se scurg , se decojesc si se amesteca cu patrunjelul tocat si sare dupa gust.
Puiul se freaca cu sarea de mare cu ierburi aromate.Lamaia se taie in felii subtiri.Se taie 4 bucati mai mari de folie de aluminiu apoi se ung marginile cu ou batut.Cartofii se impart in mod egal in fiecare pachetele.Untul de imparte in 4, fiecare portie avand cate 25 gr unt.Fiecare bucata de unt se taie in bucatele mai mici.Se presara cea mai mare parte din fulgii de unt peste cartofi apoi se aseaza deasupra puiul.Peste pui se aseaza felii de lamaie si se presara untul ramas.
Se inchid pachetelele, sigilandu-le in 3 parti, dar una se lasa libera, deschizand-o precum o gura.In gura fiecarui pachetel se toarna cate 100 ml vin alb apoi se sigileaza si aceasta.Pachetelel se dau la cuptor 40-60 minute pana cand carnea s-a facut.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu pui cu lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de dovlecei

Sufleu de dovlecei

Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare.Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu ciuperci

Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe

6 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Netcu Adelina , 29 octombrie 2014

    Reteta usoara ca si consistenta, si vinul are rolul lui in fragezire.

  • Fara foto

    Adrian Ionita , 22 februarie 2014

    foarte bun ♥♥♥

  • Fara foto

    Rodica Ivancioiu , 15 octombrie 2013

    f bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru pui
  • 600 gr carne de pui
  • fara pielita
  • 4 lingurite sare de mare cu ierburi aromate
  • 1 lamaie
  • Pentru cartofi
  • 1 kg cartofi noi albi
  • o mana de patrunjel proaspat tocat
  • sare
  • dupa gust
  • 100 gr unt
  • 400 ml vin alb
  • 1 ou
  • batut

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ardei copti cu smantana