Paella cu creveti si mazare

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Paella cu creveti si mazare

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 ceapa alba tocata marunt,
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt,
  • 1 ardei rosu, feliat,
  • 2 catei de usturoi, tocati,
  • 250 gr orez cu bob lung,
  • 1 lingurita boia de ardei dulce,
  • 1 lingurita chilli,
  • 1 lingurita sofran,
  • 800 ml zeama de supa de pui, fierbinte,
  • 250 gr creveti,
  • 1 conserva (400 gr) mazare, scursa,
  • un buchetel de patrunjel, coditele tocate marunt iar frunzele tocate mare,
  • felii de lamaie, pentru servire.

Mod de preparare

Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul. Adauga ceapa tocata marunt, ardeiul feliat si cateii de usturoi si caleste-le pana cand se inmoaie, 5-8 minute. Adauga orezul, 1 lingurita boia de ardei dulce si 1 lingurita chilli si caleste-le 1-2 minute.

Inmoaie sofranul in 200 ml zeama de supa de pui apoi adauga zeama in tigaie. Amesteca, da focul mai mare si lasa sa fiarba 1 minut apoi adauga inca 300 ml zeama de supa de pui, amesteca si mai lasa sa fiarba 1-2 minute iar in final adauga restul de zeama de supa de pui si lasa totul sa fiarba pana cand lichidul aproape s-a absorbit in intregime.

Adauga in tigaie crevetii, mazarea si patrunjelul tocat, amesteca apoi acopera cratita si lasa totul sa fiarba 5-10 minute – daca lichidul s-a absorbit mai adauga putina apa pentru ca orezul sa nu se lipeasca de tigaie. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust apoi serveste preparatul cu felii de lamaie.

http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise