autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2010

Ingrediente
2 linguri ulei de masline,, 1 ceapa alba tocata marunt,, 1 ceapa rosie, tocata marunt,, 1 ardei rosu, feliat,, 2 catei de usturoi, tocati,, 250 gr orez cu bob lung,, 1 lingurita boia de ardei dulce,, 1 lingurita chilli,, 1 lingurita sofran,, 800 ml zeama de supa de pui, fierbinte,, 250 gr creveti,, 1 conserva (400 gr) mazare, scursa,, un buchetel de patrunjel, coditele tocate marunt iar frunzele tocate mare,, felii de lamaie, pentru servire.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul. Adauga ceapa tocata marunt, ardeiul feliat si cateii de usturoi si caleste-le pana cand se inmoaie, 5-8 minute. Adauga orezul, 1 lingurita boia de ardei dulce si 1 lingurita chilli si caleste-le 1-2 minute.

Inmoaie sofranul in 200 ml zeama de supa de pui apoi adauga zeama in tigaie. Amesteca, da focul mai mare si lasa sa fiarba 1 minut apoi adauga inca 300 ml zeama de supa de pui, amesteca si mai lasa sa fiarba 1-2 minute iar in final adauga restul de zeama de supa de pui si lasa totul sa fiarba pana cand lichidul aproape s-a absorbit in intregime.

Adauga in tigaie crevetii, mazarea si patrunjelul tocat, amesteca apoi acopera cratita si lasa totul sa fiarba 5-10 minute – daca lichidul s-a absorbit mai adauga putina apa pentru ca orezul sa nu se lipeasca de tigaie. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust apoi serveste preparatul cu felii de lamaie.



http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu creveti si mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
salata de ton cu maioneza

salata de ton cu maioneza

-se fierbe trunchiul de ton in apa cu 2 frunze de dafin,boabe de piper,rozmarin -dupa ce s-a racit

7 voturi    7 comentarii
30 min
Salate cu peste
Salata de rucolla cu peste afumat

Salata de rucolla cu peste afumat

Pestelui afumat i se indeparteaza capul si incepe sa se scoata carnea de pe piele, se desfac bucati

2 voturi    2 comentarii
20 min
Salate cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ramona , 03 aprilie 2015

    Nu e deloc aiurea reteta si asta o spun eu k am lacuit activa ani in spania si acum lucrez in bucatarie unui restaurant spaniol in germania, reteta e 100% spaniole

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    Arata foarte bine !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Foarte frumos si gustos.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Iti spun un secret.In Spania , pentru o paella originala orezul nu trebuie sa fie fiert foarte tare , trebuie sa ramana " al diente" ca si pastele in Italia.Cand orezul este aproape fiert se opreste focul si doar dupa ce ai luat tigaia de pe foc se acopera si se lasa 5-10 minute asa acoperita inainte de a fi servita.Crevetii ii poti fierbe in supa de pui asa iese mai bine gustul si se impregneaza si orezulsi mai poti adauga daca iti plac si cateva scoici. E o mancare super buna .Noua ne place tare mult si o fac destul de des. Te felicit pentru reteta si aspectul produsului final.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Esti o maestra.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Superrrr reteta.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 ceapa alba tocata marunt,
  • 1 ceapa rosie
  • tocata marunt,
  • 1 ardei rosu
  • feliat,
  • 2 catei de usturoi
  • tocati,
  • 250 gr orez cu bob lung,
  • 1 lingurita boia de ardei dulce,
  • 1 lingurita chilli,
  • 1 lingurita sofran,
  • 800 ml zeama de supa de pui
  • fierbinte,
  • 250 gr creveti,
  • 1 conserva (400 gr) mazare
  • scursa,
  • un buchetel de patrunjel
  • coditele tocate marunt iar frunzele tocate mare,
  • felii de lamaie
  • pentru servire.

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

ramona

Nu e deloc aiurea reteta si asta o spun eu k am lacuit activa ani in spania si acum lucrez in bucatarie unui restaurant spaniol in germania, reteta e 100% spaniole

Adauga reteta
Retete

din Salate cu peste

Salata rucola cu somon si mango Salata rucola cu somon si mango

Spalam somonul si il taiem cubulete. Il condimentam cu sare, piper, paprika afumnata si rozmarin si il lasam 10 minute. Intr-o tigaie,

2 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Salata de ton cu iaurt Salata de ton cu iaurt

O gustare foarte buna pentru toti.... O conserva de ton in suc propriu se paseaza si se amesteca cu sare, piper, chili, doua iaurturi

1 vot    0 comentarii
30h
Aperitive
Salata de ton