autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Paella de linte si orez

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1 lingura ulei de masline, 2 fire mari de praz, taiate in sferturi pe, lungime, apoi taiate transversal in felii subtiri si bine spalate, 5 catei de usturoi, tocati, 3 morcovi mari, taiati transversal În felii de 1 cm, 1 ardei jalapeno murat, tocat, 2/3 cana linte, curatata si spalata, 1/2 lingurita sare, 2/3 cana orez, 1 1/3 cani fasole Lima congelata, 1 rosie mare, taiata bucati mari, 2 lingurite coaja de lamâie taiata fâsii subtiri, 1 1/2 duzina scoici, bine spalate

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul la foc mic, intr-o cratita de teflon sau o caserola termorezistenta. Se adauga prazul si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când prazul este fraged.
2. Se adauga morcovii si jalapeno si se prajesc 5 minute sau pâna când morcovii sunt crocanti-fragezi. 3. Se adauga lintea, amestecând bine. Apoi se pun 3 cani de apa si sarea si se pun la fiert la foc mare. Când dau În clocot. se face focul mic; se acopera si se fierb 10 minute.
4. Se adauga orezul; se acopera si se fierb la foc mic 10 minute. Se pun apoi fasolea Lima, rosia si coaja de lamâie; se fierb 2 minute. Se pun scoici le deasupra amestecului de linte cu orez; se acopera si
se fierb 5-7 minute sau pâna când se deschid scoicile (se verifica dupa 3 minute deoarece unele se deschid Înaintea altora; se arunca cele care nu se deschid).
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella de linte si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Musti la cuptor

Musti la cuptor

Pestele curatat si spalat se pune in marinada. Marinada - suc de la o portocala, sucul de la 1/2

5 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
Peste cu sos picant

Peste cu sos picant

Intr-o cratita cu gura mare lata se pune pe fund patrunjel si coriandu taiat bucatele si ardeii care

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 fire mari de praz
  • taiate in sferturi pe
  • lungime
  • apoi taiate transversal in felii subtiri si bine spalate
  • 5 catei de usturoi
  • tocati
  • 3 morcovi mari
  • taiati transversal În felii de 1 cm
  • 1 ardei jalapeno murat
  • tocat
  • 2/3 cana linte
  • curatata si spalata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2/3 cana orez
  • 1 1/3 cani fasole Lima congelata
  • 1 rosie mare
  • taiata bucati mari
  • 2 lingurite coaja de lamâie taiata fâsii subtiri
  • 1 1/2 duzina scoici
  • bine spalate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Rechin la tava cu orez salbatic si salata