Paella de linte si orez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 fire mari de praz, taiate in sferturi pe
  • lungime, apoi taiate transversal in felii subtiri si bine spalate
  • 5 catei de usturoi, tocati
  • 3 morcovi mari, taiati transversal În felii de 1 cm
  • 1 ardei jalapeno murat, tocat
  • 2/3 cana linte, curatata si spalata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2/3 cana orez
  • 1 1/3 cani fasole Lima congelata
  • 1 rosie mare, taiata bucati mari
  • 2 lingurite coaja de lamâie taiata fâsii subtiri
  • 1 1/2 duzina scoici, bine spalate

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul la foc mic, intr-o cratita de teflon sau o caserola termorezistenta. Se adauga prazul si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când prazul este fraged.

2. Se adauga morcovii si jalapeno si se prajesc 5 minute sau pâna când morcovii sunt crocanti-fragezi. 3. Se adauga lintea, amestecând bine. Apoi se pun 3 cani de apa si sarea si se pun la fiert la foc mare. Când dau În clocot. se face focul mic; se acopera si se fierb 10 minute.

4. Se adauga orezul; se acopera si se fierb la foc mic 10 minute. Se pun apoi fasolea Lima, rosia si coaja de lamâie; se fierb 2 minute. Se pun scoici le deasupra amestecului de linte cu orez; se acopera si

se fierb 5-7 minute sau pâna când se deschid scoicile (se verifica dupa 3 minute deoarece unele se deschid Înaintea altora; se arunca cele care nu se deschid).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise