Se pune jumatate din faina impreuna cu drojdia inmuiata intr-o cana cu apa calduta. Se amesteca pana se obtine un aluat suficient de tare, pe care il presaram cu faina si-l lasam la dospit sub un prosop de bucatarie pentru 2 ore. Plamadeala obtinuta se rastoarna peste faina ramasa, se amesteca cu sarea dizolvata in apa calduta si se framinta viguros 30 de minute, pina ce aluatul nu se mai lipeste de miini. Dupa alte 30 de minute in care aluatul dospeste si isi dubleaza volumul se poate taia si modela in formele dorite (tava de copt trebuie unsa cu putin ulei sau unt inainte). Pentru un succes deplin aluatul ar mai trebui lasat sa creasca 30 de minute in tava, inainte de a fi pus la copt in cuptorul incins la 200oC (400oF). Timpul de coacere este aproximativ 30 de minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii