autor:

flory avram

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca

Autor: flory avram (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flory avram (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2013

Ingrediente
400 g faina alba de grau, 300 g faina integrala de grau, 200 g faina de hrisca, 100 g mix de fulgi de cereale(grau,secara,orz,ovaz), 14 g drojdie uscata (sau 50 g drojdie proaspata), 1 lingura rasa de sare, 650 ml apa calduta

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol adanc punem toate ingredientele in afara de apa si le amestecam bine.Turnam cate putin din apa calda (nu fierbinte) si framantam pana obtinem un aluat vascos.Daca aveti un robot puternic sau o masina de facut paine ,puneti-le la treaba,daca nu framantati cu mana 10-15 minute.
Acoperim apoi bolul si lasam aluatul sa-si dubleze volumul.
Cand e gata,cu mainile unse cu ulei formam doua painici pe care le lasam sa se odihneasca in tava(am folosit doua tavite pentru chec (11x25).Dupa ce au crescut si in tavi,le coacem 45-50 de minute la 180 °C.
Le lasam sa se raceasca in tavi si apoi le putem scoate si servi.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tarta cu capsuni si crema de branza

Tarta cu capsuni si crema de branza

Aluatul de tarta Intr-un bol se amesteca faina si sarea. Se adauga untul moale si se amesteca bine

11 voturi    13 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Mini pizza

Mini pizza

Peste aluatul de foietaj se intinde pasta de tomate intr-un strat subtire. Se presara putin cimbru

7 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina alba de grau
  • 300 g faina integrala de grau
  • 200 g faina de hrisca
  • 100 g mix de fulgi de cereale(grau,secara,orz,ovaz)
  • 14 g drojdie uscata (sau 50 g drojdie proaspata)
  • 1 lingura rasa de sare
  • 650 ml apa calduta

Raporteaza reteta

Retete
de flory avram
Salata de cartofi cu ton

Salata de cartofi cu ton

Cartofii spalati se pun la fiert in apa cu putina sare,apoi se lasa la racit si se decojesc.Intr-un

18 voturi    3 comentarii
30 min
Salate reci
Spaghete cu rosii si busuioc

Spaghete cu rosii si busuioc

Intai punem pe foc o oala cu apa pentru spaghete(1 litru pentru 100g paste)si apoi intr-o tigaie

26 voturi    13 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pasta de marshmallow fondant

Pasta de marshmallow fondant

Intr-o craticioara punem caramelele si lingura de apa pe foc mic sau la bain-marie.Amestecam continuu

28 voturi    22 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adelina Damian-Fekete

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Excelentă!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prăjitură de sărbătoare din Franţa