autor:

flory avram

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca

Autor: flory avram (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flory avram (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2013

Ingrediente
400 g faina alba de grau, 300 g faina integrala de grau, 200 g faina de hrisca, 100 g mix de fulgi de cereale(grau,secara,orz,ovaz), 14 g drojdie uscata (sau 50 g drojdie proaspata), 1 lingura rasa de sare, 650 ml apa calduta

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol adanc punem toate ingredientele in afara de apa si le amestecam bine.Turnam cate putin din apa calda (nu fierbinte) si framantam pana obtinem un aluat vascos.Daca aveti un robot puternic sau o masina de facut paine ,puneti-le la treaba,daca nu framantati cu mana 10-15 minute.
Acoperim apoi bolul si lasam aluatul sa-si dubleze volumul.
Cand e gata,cu mainile unse cu ulei formam doua painici pe care le lasam sa se odihneasca in tava(am folosit doua tavite pentru chec (11x25).Dupa ce au crescut si in tavi,le coacem 45-50 de minute la 180 °C.
Le lasam sa se raceasca in tavi si apoi le putem scoate si servi.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tartă cu șuncă și ardei gras

Tartă cu șuncă și ardei gras

Cernem faina intr-un castron, presaram sarea, amestecam usor si adaugam untul rece, taiat bucati.

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clãtite de afine cu mousse de cãpsuni (Crepes de mirtilos recheados c/ mousse de morangos)

Clãtite de afine cu mousse de cãpsuni (Crepes de mirtilos recheados c/ mousse de morangos)

Câte ceva despre afine...nu de alta, dar sã nu fie "geloase" pe rãchitele :)) Au o delicioasã

9 voturi    11 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina alba de grau
  • 300 g faina integrala de grau
  • 200 g faina de hrisca
  • 100 g mix de fulgi de cereale(grau,secara,orz,ovaz)
  • 14 g drojdie uscata (sau 50 g drojdie proaspata)
  • 1 lingura rasa de sare
  • 650 ml apa calduta

Raporteaza reteta

Retete
de flory avram
Salata de cartofi cu ton

Salata de cartofi cu ton

Cartofii spalati se pun la fiert in apa cu putina sare,apoi se lasa la racit si se decojesc.Intr-un

18 voturi    3 comentarii
30 min
Salate reci
Spaghete cu rosii si busuioc

Spaghete cu rosii si busuioc

Intai punem pe foc o oala cu apa pentru spaghete(1 litru pentru 100g paste)si apoi intr-o tigaie

26 voturi    13 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pasta de marshmallow fondant

Pasta de marshmallow fondant

Intr-o craticioara punem caramelele si lingura de apa pe foc mic sau la bain-marie.Amestecam continuu

28 voturi    22 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adelina Damian-Fekete

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Excelentă!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
COVRIGI CU MAC