Paine cu morcov si nuci (pt. mic dejun)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g faina alba
  • 150g faina integrala
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 150 g morcov ras (un morcov mare)
  • 1 mana nuci prajite
  • 300ml iaurt degresat
  • 125ml lapte (1.5% grasime)

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca cele doua tipuri de faina, sare, bicarbonat, apoi se adauga morcovul, nucile, iaurtul si laptele pana devine un aluat moale si lipicios.

Se rastoarna aluatul pe o suprafata tapetata cu faina si se formeaza o bila putin turtita, se cresteaza suprafata cu un cutit, apoi se da la cuptor 30 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise