autor:

raluka

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu nuci

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 mai 2012

Ingrediente
500 gr faina, 1 lingurita de sare, 12 gr drojdie proaspata, 150 ml lapte, 250 ml apa, 3 pumni de nuci, 1 ou batut, 2 lingurite de unt

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Voi mancati atunci cand erati copii, nuci din gradina, cu paine proaspata? Eu, daaa!! Si cum am amintiri foarte placute de atunci, pentru ca imi placea foarte mult, am zis sa fac o painica cu nuci. Asa ca va las reteta mea, poate vreti si voi sa incercati.

Intr-un bol se amesteca faina si sarea si se face o gropita in mijloc. Apa si laptele se amesteca si se incalzeste putin. Se adauga drojdia sfaramata si se amesteca pana se dizolva. Se adauga in gropita cu faina si se lasa sa fermenteze 10-15 min. Se amesteca pana se formeaza o coca. Se adauga untul la temperatura camerei si se framanta pana se incorporeaza definitiv. Daca este lipicioasa se pune pe masa de lucru o mana de faina si se framanta bine pana devine o coca elastica. Se adauga nucile maruntite usor, se amesteca bine cu coca si se lasa sa se odihneasca cel putin 1 1/2h. Dupa acest timp se pune din nou pe masa de lucru, se intinde usor cu degetele ca sa iasa eventualele bule de aer, se ruleaza, se unge cu oul batut si se pune intr-o tava pentru cuptor unsa cu putin unt. Se coace in cuptorul incins timp de 15 min. la 180ºC, iar apoi se coboara temperatura la 150ºC pentru alte 45 min. Se lasa se se raceasca si se serveste. Sper sa va placa! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Branzoaice moldovenesti

Branzoaice moldovenesti

1.Faina se cerne intr-un bol adanc. 2.Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se cantareste faina si pe urma se cerne ca sa fie fina, se pune apa la incalzit cu sarea si zaharul

13 voturi    9 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2013

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de sare
  • 12 gr drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 250 ml apa
  • 3 pumni de nuci
  • 1 ou batut
  • 2 lingurite de unt

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
SARATELE