Se prajeste (numai) susanul maxim 1 minut, intr-o tigaie, fara ulei, amestecand continuu, sa nu se arda.
Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, laptele si apa calda treptat, apoi si sarea si se amesteca pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.
Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.
Se asaza aluatul intr-o tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut 30 de minute. Apoi se unge cu putina apa, se presara semintele si se da la cuptorul incins, la foc mic, cam 45-50 de minute.
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii