Paine cu smantana si iaurt

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Paine cu smantana si iaurt

Ingrediente

  • 450 gr faina
  • 2 linguri cu varf smantana
  • 3 linguri iaurt
  • 20 gr drojdie
  • 150 ml apa calduta
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Intai de toate scoateti toate ingredientele de la rece, pentru a fi la temperatura camerei.

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva si o lasm 10 minute la odihnit.

Intr-un bol punem faina cernuta, un praf de sare, iaurtul si smantana.

Le amestecam cu mana, adaugam drojdia dizolvata, apoi apa, treptat, pana aluatul devine omogen si nelipicios.

La urma punem uleiul si framantam pana este bine incorporat.

Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospesca, cam 45-50 de minute, la loc ferit de curent.

Dupa acest timp, ne trecem mainile prin faina, iar aluatul il impartim in 5 parti egale.

Luam un vas rotund, il tapetam cu faina. Formam 5 bile din bucatile de aluat si le punem in vas.

Lasam painea sa creasca cam 15 minute, iar in acest timp, aprindem cuptorul, il incingem si reglam o temperatura potrivita.

Introducem painea in cuptor, pentru circa 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.

Cand este gata, o scoatem si o acoperim cu un prosopel curat. In acest fel se patreaza moale si pufoasa. Se pastreaza daca mai apuca si nu se mananca intre timp :)))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise