autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu smantana si iaurt

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 septembrie 2014

Ingrediente
450 gr faina, 2 linguri cu varf smantana, 3 linguri iaurt, 20 gr drojdie, 150 ml apa calduta, sare, 1 lingurita zahar, 2 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Intai de toate scoateti toate ingredientele de la rece, pentru a fi la temperatura camerei.
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva si o lasm 10 minute la odihnit.
Intr-un bol punem faina cernuta, un praf de sare, iaurtul si smantana.
Le amestecam cu mana, adaugam drojdia dizolvata, apoi apa, treptat, pana aluatul devine omogen si nelipicios.
La urma punem uleiul si framantam pana este bine incorporat.
Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospesca, cam 45-50 de minute, la loc ferit de curent.
Dupa acest timp, ne trecem mainile prin faina, iar aluatul il impartim in 5 parti egale.
Luam un vas rotund, il tapetam cu faina. Formam 5 bile din bucatile de aluat si le punem in vas.
Lasam painea sa creasca cam 15 minute, iar in acest timp, aprindem cuptorul, il incingem si reglam o temperatura potrivita.
Introducem painea in cuptor, pentru circa 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.
Cand este gata, o scoatem si o acoperim cu un prosopel curat. In acest fel se patreaza moale si pufoasa. Se pastreaza daca mai apuca si nu se mananca intre timp :)))
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu smantana si iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu dovleac

Strudel cu dovleac

Se deschid foile ,se taie in patrate si fiecare patrat se crusteaza in mijloc cu un cutit, trei linii

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu visine sau cirese

Strudel cu visine sau cirese

Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul, apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 05 noiembrie 2014

    Multumesc pentru apreciere si sfat! Eu de obicei framant la robot, dar sunt femei care framanta doar cu mana de la inceput pana la sfarsit!

  • Fara foto

    Gabriel Voicu , 03 noiembrie 2014

    reteta este buna dar, nu mi se pare normal sa bagi mana in coca chiar de la bun inceput. sunt lopatele din lemn. la o asa cantitate mica, pana sa incorporam toata faina putem amsteca si cu o lingura de supa . eu cred ca in toate bucatariile se gasesc ,, lopatele,,

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 450 gr faina
  • 2 linguri cu varf smantana
  • 3 linguri iaurt
  • 20 gr drojdie
  • 150 ml apa calduta
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Oladi clatite rusesti