autor:

Mihaela11

» » Sandviciuri

Paine cu usturoi la cuptor

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -o franzela feliata, -100 gm unt( sau margarina), -2 lingurite usturoi pudra, -2 lingurite oregano uscat, -4 lingurite cascaval ras, -1 lingurita seminte de susan, -1/3 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

48 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider si se adauga praful de usturoi si oregano uscat, amestecat cu putine seminte de susan prajite putin in tigaia fara ulei.
Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti pe feliile de franzela.
Se pune painea intr-o tava in care s-a pus hartie de copt sau folie de aluminiu si se da la cuptorul incalzit dinainte la 220 de grade.
Dupa 6-7 minute feliile de paine se intorc pe cealata fata( care s-au rumenit putin) , se presara cu cascavalul ras si se mai dau la cuptor 6-7 minute pana s-au rumenit.
Se serveste ca aperitiv.
Pofta buna!
Trebuie avut grija cu praful de usturoi, deoarece uneori este sarat; in acest caz nu se mai adauga sare .
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sandviciuri
Mic dejun cald

Mic dejun cald

Intr-un vas/tava asezam hartie de copt (cu dimensiuni mai mari, astfel incat sa putem acoperi continutul),

0 voturi    0 comentarii
1h
Sandviciuri
Sandwich-uri calde cu sunca si cascaval la cuptor

Sandwich-uri calde cu sunca si cascaval la cuptor

Mai intai pregatim vasul in care vom pune la cuptor sandwich-urile, pe care il tapetam cu hartie

7 voturi    0 comentarii
40 min
Sandviciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am incercat astazi reteta. Un deliciu! De recomandat si altora!

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nyky , 13 ianuarie 2019

    buna ideea pt o gustare de dus la lucru

  • Fara foto

    Dorina , 12 august 2013

    Foarte buna painica. Cand s-a racit am pus si rosii taiate cubulete mici, ca si la broschete.

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 03 mai 2012

    Draga Mihaela, multumesc pentru reteta. Astazi am incercat-o si sunt incantata! Foooooaaaaarte bun!

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 31 august 2011

      cate aprecieri pentru un preparat simplu si cu adevarat delicios! foarte buna reteta si chiar poti surprinde invitatii si pe cei ai casei cu asa ceva! bravo! sunt un mare fan al gustarilor rapide!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

      Am pregatit si eu ,e o bunatate,ai mei au presarat si chilli deasupra .

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 25 august 2010

      Excelente, iar prezentarea asemenea!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 25 august 2010

      Simplu şi bun!În mii de variante! Ce ziceţi să puneţi ulei de bostan/dovleac? Ce aromă!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Multumesc penru aprecieri.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      O bunatate !

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Foarte buna Mihaela. Ne facea bunica paine cu untura si usturoi si ce mai mancam. Cred ca merge foarte bine si painea prajita frecata cu usturoi proaspat si unsa cu unt. Mi-ai adus aminte de copilarie.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Am facut si eu, dar am mai adaugat si putin oregano.. mama cum a iesit ! Felicitari !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Foarte buna ideea ta. Noi prajeam painea, o dadeam cu usturoi crud, cu unt si puneam niste verdeturi aduse din Germania. Am sa fac si eu ca tine.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      ador painica ta!usor si bun,amintindu-mi de copilarie...mancam paine unsa cu untura si vegeta ,si ce ne placea!!!salvat!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      mmmm.. super ! Imi plac aromele de usturoi !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Multumesc pentru comentarii. Asa cum ii scriam Anei, mi-a adus aminte de copilarie, cand inca nu aveam incalzire centrala. Prajeam painea pe jarul de la teracota, o frecam cu catei de usturoi, o ungeam cu untura de casa, o presaram cu boia de ardei si sare.........Era un deliciu mancata la gura sobei...

    • pusikmea

      pusikmea (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Foarte buna ideea, felicitari! Am bagat-o la favorite:)

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Sunt super delicioase,noi facem cu ulei de masline,usturoi proaspat crud si un pic de rosii rase unse pe feliile de paine ...oricum ale tale arata super de bine...si cred ca sunt la fel de gustoase,crocante...etc...Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Multumim pentru reteta si felicitari bucataresei.

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Foarte bune! Sant o nebunie

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Foarte bună! Am să-ncerc şi eu, am mâncat doar cumpărată.

    • Fara foto

      COSTINELA , 18 martie 2010

      BUNA IDEE !!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Bun,bun !Fetitei mele ii plac la nebunie insa nu am incercat niciodata sa le fac in casa eu le cumpar din comert. O idee minunata am sa incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

48 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -o franzela feliata
  • -100 gm unt( sau margarina)
  • -2 lingurite usturoi pudra
  • -2 lingurite oregano uscat
  • -4 lingurite cascaval ras
  • -1 lingurita seminte de susan
  • -1/3 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

19 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

nyky

buna ideea pt o gustare de dus la lucru

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sandviciuri

Sandwich-uri de legume (cartofi dulci, gulii si dovlecei) sos de iaurt cu castraveti si flori de tei Sandwich-uri de legume (cartofi dulci, gulii si dovlecei) sos de iaurt cu castraveti si flori de tei

Curatam cartoful, gulia si dovlecelul si le taiem in felii rotunde. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam feliile de legume, le

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sandwich cald cu cascaval Sandwich cald cu cascaval

Intr-un bol amestecam toate ingredientele mentionate (usturoiul curatat si trecut prin presa). Le omogenizam pana obtinem o pasta cu

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
HAMBURGER CU BACON