autor:

valentina ionita

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 august 2012

Ingrediente
500 g faina,250 ml apa,25 g drojdie,o lingurita miere,2 linguri ulei de masline,un varf de lingurita sare,2 g rozmarin .

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu apa,mierea,rozmarinul macinat sau tocat foarte fin,uleiul.Maiaua se prepara din faina,putina apa,drojdia ,se framanta si se lasa la crescut 20-25 de minute.Se unge tava si se coace la foc potrivit. Eu am ales de aceasta data sa fac 4 painici gen chifle coapte in aceeasi tava,dar lasand putin loc intre ele pentru a avea loc sa creasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu tarate si seminte

Paine de casa cu tarate si seminte

In vasul in care se framanta se pune faina cu taratele si le amestecam bine.In mijloc se face o gaura

6 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se amesteca faina cu drojdia uscata, se topeste sarea in putina apa calduta si se amesteca cu

9 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2015

    Multumesc mult...

  • Cioara Adrian , 16 mai 2015

    Buna mai este . Pofta mare !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2014

    hmmm, ce e mai bun decat o paine facuta in casa...

    • Raducu Bardos , 27 martie 2014

      a mea e in cuptor...... :-)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

      Intr-adevar...E gustoasa si sanatoasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

      Nimic nu se compara cu painea de casa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 august 2012

      Multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

      Cred ca e minunata cu rozmarin, eu fac simpla.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2012

      Mukltumesc mult...Painea pe vatra e cea mai buna...

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      miroase pana la mine de la dvs si mi-am amintit de pitele pe acre nu le facea mamaia cind eram copii....vremuri, nu gluma

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Intr-adevar asa este...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Painea facuta in casa e cea mai buna !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina,250 ml apa,25 g drojdie,o lingurita miere,2 linguri ulei de masline,un varf de lingurita sare,2 g rozmarin .

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta fara zahar