autor:

SaltnSasha

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2014

Ingrediente
1 kg de faina, 2 pliculete de drojdie uscata, 650 ml apa calduta, 4 linguri ulei de masline, 1 lingura sare, 1 lingura zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

60 voturi

Mod de preparare

In 650 ml de apa calda dizolvam drojdia uscata impreuna cu o lingura de zahar tos. Amestecam bine.



Cernem faina impreuna cu sarea. Dupa ce am cernut-o, turnam apa cu drojdia in mijlocul ei si o luam la framantat. Dupa ce aluatul s-a omogenizat putin, punem treptat 4 linguri de ulei de masline si il framantam dinspre margini spre interior cam 15 minute. Acum lasam coca la crescut intr-un mediu cald cam o ora. De preferat este sa o puneti intr-un bol si sa o acoperiti cu un prosop. Lasam bolul langa un cuptor cald, sa creasca coca mare si frumoasa. :)



Dupa ce a crescut coca, o impartim in 4 bucati pe care le rotunjim bine cu palmele. Alungim fiecare bucata de coca in parte. Impletim cate doua bucati si le asezam in tavile unse cu un strop de ulei. Exact inainte de a le baga in cuptor, le ungem cu un pic de ulei de masline sau cu un ou amestecat cu ulei.



Le lasam in cuptor cam 30-40 de minute la aproximativ 180-190 de grade Celsius.



Painea asta merge de minune cu branza, cu gem, cu suc de rosii proaspat stors, cu unt. Daaaaa… mai ales cu unt!



Mai multe retete, pe http://saltnsasha.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine neagra de casa

Paine neagra de casa

Se framanta un aluat din faina, apa, sare, zahar, drojdie, uleiul si apa calduta. Adaugam cateva

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa neframantata , cu cartofi

Paine de casa neframantata , cu cartofi

Durata de dospire la rece a acestei paini este intre 17-24 de ore cand folosim 1 liculet drojdie

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    bety , 15 mai 2015

    Multumesc! pentru reteta este super buna!!!!

  • Fara foto

    Gena Caplescu , 17 aprilie 2015

    a iesit grozav de buna painea si miroase....mmm....asa bine......multumesc pentru reteta :)

  • Fara foto

    simona , 17 aprilie 2015

    Ce cantitate de făină?

    • Fara foto

      Laurentiu Meleca , 17 aprilie 2015

      Incercati sa o mancati si cu mujdei de usturoi(cand este foarte calda)

    • Fara foto

      Victoria Viki , 16 aprilie 2015

      Adica ce marca de faina ...

    • Fara foto

      Victoria Viki , 16 aprilie 2015

      Ce faina ati folosit ?

    • Fara foto

      anajim (Chef de cuisine) , 26 martie 2015

      este extraordinara reteta,eu pun lapte si apa ,jumatate,jumatate

    • Fara foto

      Adriana Ion , 26 martie 2015

      bunaaaaa, buna

    • Fara foto

      Ionescu Mariana , 15 martie 2015

      arata divin,multumim pt reteta,o sa o incerc

    • Fara foto

      Pif Paf , 02 februarie 2015

      Cata faina trb?

    • Fara foto

      Roxana Armasu , 08 ianuarie 2015

      La mine a crescut foarte frumos dar s-a intarit :( nu stiu de ce.

    • Fara foto

      ioana , 22 octombrie 2014

      eu pun jumatate apa,jumatate lapte ,iar uleiului ii adaug putin unt!

    • Fara foto

      Daniela Prisacariu , 22 octombrie 2014

      Si eu am facut chiar ieri!

    • Fara foto

      Mihaela Voicu , 15 septembrie 2014

      cautati faina de moara fara aditivi

    • Fara foto

      cookie , 15 iulie 2014

      Ceva nu am facut bine, pentru ca nu a crescut .. desi am respectat toate indicatiile din reteta. Doar ca nu am lasat-o sa creasca si in tava, dar trebuia sa creasca putin si in ora in care am lasat bolul pe aragaz ...

    • Fara foto

      Irina Toma , 08 iulie 2014

      ai dreptate MARIA,se lasa la dospit in tava,sa mai cresca,asa o fac si eu .fff buna

    • Fara foto

      Mariana Pavel , 04 iulie 2014

      chiar azi am facut paine de casa ,in doua tavi de chec ,dar am mai adaugat in compozitie seminte de in inmuiate in putina apa calduta.apoi am lasat aluatul la dospit(eu am folosit drojdie proaspata).Dupa ce am pus in tavi painea am lasat-o sa se odihneasca 30' am uns cu ou painile si am presarat seminte de susan..deasupra.....este delicioasa aceasta paine...incercati reteta cu incredere.

    • Fara foto

      Lacramioara Jorda , 08 iunie 2014

      Multumesc pt. reteta!Eu fac ciabata in casa portionind aluatul in painisoare si pun seminte ,de floarea soarelui,in,mac,dovleac sint f. bune coc o data pe saptamina si le pun in congelator,asa decongelez cit am nevoie ,raminind prospete.M-am saturtat de toate e-urile si aditivii alimentari,asa stiu ca e pura,satioasa,maninci mult mai putina paine si nu-i mare lucru.Voi incerca reteta ta si voi reveni cu concluzii.Mii de multumiri!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Popa Mihaela Maria , 07 iunie 2014

      ai o adevarata rabdare sa pregatesti painea in casa, :) eu cu ditamai cuptorul de paine pregatesc de 2 ori pe an paine, cozonaci hencles si altele in el..

    • Fara foto

      Maria Zamfira Bungardean , 03 mai 2014

      Pentru a iesi asa de pufoasa, inainte de a introduce painea in cuptor, se lasa la dospit in tava, sa cresca putin, si numai atunci se introduce in cuptorul dinainte incalzit....

    • Fara foto

      Sandu Mihaela , 18 aprilie 2014

      Intr adevăr buna reteta...nu mi a iesit niciodată asa buna si afanata....

    • Fara foto

      Ioana Scheibelberger , 22 februarie 2014

      Ms pt reteta

    • Fara foto

      Ioana Scheibelberger , 22 februarie 2014

      Am facut aceasta reteta de multe ori, eu puteam ulei floarea soarelui si citeva seminte....ft buna

    • Fara foto

      Mihaela Monica , 29 ianuarie 2014

      Cata faina trb?

    • Fara foto

      Caramidaru Raiciu Florina , 29 ianuarie 2014

      Cea mai buna reteta de paine facuta vreodata,multumesc pentru reteta.

    • Fara foto

      Iuliana Ilinca Diaconu , 28 ianuarie 2014

      In urma cu vreo 5 ani, intr-o dimineata de toamna fiind singura acasa mi-am luat inima in dinti si m-am apucat sa fac paine de casa.Imi era asa,un dor de painea din copilarie.Nu mi-a venit sa cred ce frumos s-a copt.De atunci consumam doar paine de casa,cu exeptia zilelor de vineri si duminica cand ramanem fara paine si atunci cumparam.

    • Fara foto

      Dobre Vali , 28 ianuarie 2014

      foarte buna..

    • Fara foto

      Ioana Lavinia Mocanu , 28 ianuarie 2014

      si eu ma apuc de framantat...sa vbedem ce iese..revin cu anuntul dupa ce este gata..

    • Fara foto

      Mariana Ursu , 28 ianuarie 2014

      ALUATUL CEL MAI USOR DE FACUT E CEL DE PIINE. E FOARTE BUNA!

    • Fara foto

      Sandro Mucciarelli , 28 ianuarie 2014

      Cata faina trb?

    • Fara foto

      Maria Iancu , 28 ianuarie 2014

      Chiar acum ma duc in bucatarie s-o incerc (ha); chiar aveam in intentie sa fac o painica de casa; mi-a picat la fix aceasta reteta, pentru care VA MULTUMESC MULT (va trimit un pupic, mai ales dac-o sa-mi iasa asa de frumoasa si buna dupa cum ne-ati prezentat-o in postare)

    • Fara foto

      Mariana Ursu , 28 ianuarie 2014

      EU AM FOLOSIT LA FRAMINTAT 350 ML LAPTE BATUT SI 200 ML APA CALDA

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

60 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 650 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar

Raporteaza reteta

Retete
de SaltnSasha
Prăjitura magică cu ciocolată

Prăjitura magică cu ciocolată

Rupem ciocolata în bucăţi, o punem într-o oală, aruncăm untul peste ea. Le topim

7 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Spanac cu ouă ochiuri

Spanac cu ouă ochiuri

Tocăm ceapa şi usturoiul. Fierbem spanacul cam 7-8 minute, îl scurgem bine de apă şi

15 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza Calzone - varianta impletita

Pizza Calzone - varianta impletita

În 650 ml de apă caldă dizolvăm drojdia uscată împreună cu o lingură de zahăr tos. Amestecăm

12 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Paste si pizza

bety

Multumesc! pentru reteta este super buna!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
PANCAKES CU AFINE