In 650 ml de apa calda dizolvam drojdia uscata impreuna cu o lingura de zahar tos. Amestecam bine.
Cernem faina impreuna cu sarea. Dupa ce am cernut-o, turnam apa cu drojdia in mijlocul ei si o luam la framantat. Dupa ce aluatul s-a omogenizat putin, punem treptat 4 linguri de ulei de masline si il framantam dinspre margini spre interior cam 15 minute. Acum lasam coca la crescut intr-un mediu cald cam o ora. De preferat este sa o puneti intr-un bol si sa o acoperiti cu un prosop. Lasam bolul langa un cuptor cald, sa creasca coca mare si frumoasa. :)
Dupa ce a crescut coca, o impartim in 4 bucati pe care le rotunjim bine cu palmele. Alungim fiecare bucata de coca in parte. Impletim cate doua bucati si le asezam in tavile unse cu un strop de ulei. Exact inainte de a le baga in cuptor, le ungem cu un pic de ulei de masline sau cu un ou amestecat cu ulei.
Le lasam in cuptor cam 30-40 de minute la aproximativ 180-190 de grade Celsius.
Painea asta merge de minune cu branza, cu gem, cu suc de rosii proaspat stors, cu unt. Daaaaa… mai ales cu unt!
Mai multe retete, pe http://saltnsasha.wordpress.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii