Paine de casa

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Paine de casa

Ingrediente

  • - 1 kg de faina
  • - 2 plicuri drojdie uscata
  • - 1 lingura rasa de sare grunjoasa
  • - aprox 400 ml apa
  • - ulei

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia uscata, se topeste sarea in putina apa calduta si se amesteca cu faina adaugand apa pana se face un aluat bun (aprox 5 min). Se lasa la crescut aluatul acoperit timp de 45 minute.Se face painea (aprox. 5 min) si se pune in tava, apoi se lasa 30 min in cuptorul incalzit si oprit, cu o oala de apa fierbinte sub tava. Se scoate oala cu apa si se da foc la cuptor. Se lasa 30 min la foc mic, apoi se face o geandra din 2 linguri faina in apa clocotita si se scoate painea si se da cu pensula.

Se mai lasa aproximativ 10-15 min, apoi, cand s-a copt se scoate painea, se pune pe un fund de lemn si se da cu putin ulei amestecat cu apa pe deasupra pentru aspect.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise