autor:

Angel Gabriel Lungu

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2014

Ingrediente
- 1 kg de faina, - 2 plicuri drojdie uscata, - 1 lingura rasa de sare grunjoasa, - aprox 400 ml apa, - ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia uscata, se topeste sarea in putina apa calduta si se amesteca cu faina adaugand apa pana se face un aluat bun (aprox 5 min). Se lasa la crescut aluatul acoperit timp de 45 minute.Se face painea (aprox. 5 min) si se pune in tava, apoi se lasa 30 min in cuptorul incalzit si oprit, cu o oala de apa fierbinte sub tava. Se scoate oala cu apa si se da foc la cuptor. Se lasa 30 min la foc mic, apoi se face o geandra din 2 linguri faina in apa clocotita si se scoate painea si se da cu pensula.

Se mai lasa aproximativ 10-15 min, apoi, cand s-a copt se scoate painea, se pune pe un fund de lemn si se da cu putin ulei amestecat cu apa pe deasupra pentru aspect.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine alba  de casa(hala)

Paine alba de casa(hala)

Din drojdie cu 1/4 pahar de apa si 2linguri de zahar se face o maia si se lasa 5 minute sa creasca. Intr-un

23 voturi    17 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte

Paine de casa cu lapte

Se topeste untul si se amesteca cu laptele caldut,zaharul si apa.Intr-un bol mai mare se amesteca

6 voturi    6 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Angel Gabriel Lungu

    Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2015

    Ba e 1 lingura de sare, 1 lingurita e prea putin la cantitatea de faina! Am lucrat 5 ani in brutarie, pe 3 tipuri de cuptoare...

  • Fara foto

    Simona Si Dan , 08 noiembrie 2015

    super, eu fac de 2 ani la fel, painea impletita, doar ca la 1 kg de faina mai adaug pe langa ce aveti in reteta un cartof ras crud potrivit ,fara sa fie stors sau fiert , sa vedeti ce buna va iasa, pufoasa.

  • Fara foto

    Floricica Atanase Similache , 07 noiembrie 2015

    o linguriţă sare nu o lingură...

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de faina
  • - 2 plicuri drojdie uscata
  • - 1 lingura rasa de sare grunjoasa
  • - aprox 400 ml apa
  • - ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Angel Gabriel Lungu
Salau la tava

Salau la tava

Se "tunde" salaul de aripioare si coada cu foarfeca de bucatarie si se jupoaie de piele cu cutitul

19 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Ficatei lejeri la cuptor

Ficatei lejeri la cuptor

Mentionez ca la aceasta reteta am folosit ficatei de pasare congelati. Se taie ceapa pestisori si

15 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Se tai cartofii in doua pe de-a lungul si apoi felii potrivite si se pun la fiert. Se prajesc carnatii

22 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Angel Gabriel Lungu

Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)

Ba e 1 lingura de sare, 1 lingurita e prea putin la cantitatea de faina! Am lucrat 5 ani in brutarie, pe 3 tipuri de cuptoare...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac, branza feta si orez