autor:

burdulea maria elena

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 mai 2010

Ingrediente
800 g faina alba, 600 ml apa calduta, 2 pliculete de drojdie uscata(sau 1 cub mic de drojdie proaspata), sare, 2 lingurite zahar, 3 linguri ulei masline.

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Faina cernuta se amesteca cu drojdia. Intrun vas de plastic turnam o parte din apa, incet adaugam faina cu drojdia, amestecam bine, adaugam zaharul si apoi toata apa. Se amesteca bine si se framanta cu mixerul folosind paletele pt aluat, potrivim de sare, adaugam uleiul. Framantam cam 10 minute, lasam aluatul acoperit cu un prosop de bucatarie intrun loc ferit de curenti cam 30 de minute la crescut(eu cam atat l-am lasat). Intre timp incingeti cuptorul. Cu mainile date prin faina sau ulei, se imparte aluatul in 2 parti si il asezam in 2 tavi de cozonac in care am pus hartie de copt(puteti sa le ungeti cu grasime si sa le tapetati cu faina in lipsa hartiei de copt). Lasam aluatul in tavi vreo 10 minute sa creasca putin, apoi il punem la copt in cuptor, timp de 40-45 minute, pana trece testul cu scobitoarea(sa nu se lipesca de scobitoare). Se scoate painea din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, se scoate din tavi, se pune pe un prosop curat de bucatarie si se tine invelita pana se raceste bine, cand putem sa o punem in punga de nylon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine alba  de casa(hala)

Paine alba de casa(hala)

Din drojdie cu 1/4 pahar de apa si 2linguri de zahar se face o maia si se lasa 5 minute sa creasca. Intr-un

22 voturi    17 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

In 650 ml de apa calda dizolvam drojdia uscata impreuna cu o lingura de zahar tos. Amestecam bine. Cernem

60 voturi    32 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

    Mariana, nu e multa apa, reteta am facut-o de multe ori.

  • Fara foto

    , 08 noiembrie 2013

    Draga Mariana nu e multa apa, reteta acesta am facut-o de multe ori.

  • Fara foto

    mariana , 06 noiembrie 2013

    cam multa apa la cata faina dati in reteta, atentie pt incepatoare

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Medi, a fost foarte gustoasa, nu m-am putut abtine, am mancat pe saturate.

    • Fara foto

      maria mihalache , 25 mai 2010

      Ce bine merge cu slaninuta si o ceapa rosie......mmm.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 25 mai 2010

      Ma bucur Iuliana ca iti place.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Arata super!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      E gustoasa, adevarat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      A venit mirosul de paine pana la mine...O bunatate...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Hmmmmm....pina aici a ajuns mirosul ei ! Minunata. Si eu fac mereu dar....cu masina de facut paine...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Fara foto

      Mihaela11 , 22 mai 2010

      Ma uit la ea si ii simt mirosul !!!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Multumesc, nu mi-e greu daca stiu ca e apreciata.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Foarte bunã!felicitãri mai ales pt.rãbdare!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Ii simt deja mirosul! Ce buna trebuie sa fie!

    • Fara foto

      licu pop , 21 mai 2010

      Nu e nimic mai bun si sanatos ca painea de casa.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Foarte buna painea de casa.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Si eu fac deseori paine de casa,imi place mai mult decat cea cumparata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 800 g faina alba
  • 600 ml apa calduta
  • 2 pliculete de drojdie uscata(sau 1 cub mic de drojdie proaspata)
  • sare
  • 2 lingurite zahar
  • 3 linguri ulei masline.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mariana, nu e multa apa, reteta am facut-o de multe ori.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac