Cartofii se pun la fiert in coaja. Dupa ce s-au fiert se face o pasta din ei.
Se pune jumatate din faina inpreuna cu drojdia imuiata intr-o cana cu apa calduta si cartofii se framanta 30 minute pana se obtine un aluat suficient de consistent, pe care il presari cu faina si il pui la dospit 2 ore. Plamandeala obtinuta se rastoarna peste restul de faina se amesteca cu sarea imuiata in apa calduta cu zahar si se mai framanta 30 minute pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Se mai tine la dospit 50 minute dupa care aluatul se poate modela in formele dorite. Se unge tava cu unt, se pune aluatul in tava si se lasa inca 30 minute. Se incinge cuptorul la 200 grade si se pune aluatul la copt 30 de minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii