autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa cu cartofi

Autor: maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 octombrie 2009

Ingrediente
1kg de faina,, 600 ml de apa,, 200 gr de cartofi,, 100 gr de drojdie,, 3 linguri de sare,, 2 linguri de zahar ,, 50 gr de unt.

Dificultate: Medie Timp: 4h 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja. Dupa ce s-au fiert se face o pasta din ei.

Se pune jumatate din faina inpreuna cu drojdia imuiata intr-o cana cu apa calduta si cartofii se framanta 30 minute pana se obtine un aluat suficient de consistent, pe care il presari cu faina si il pui la dospit 2 ore. Plamandeala obtinuta se rastoarna peste restul de faina se amesteca cu sarea imuiata in apa calduta cu zahar si se mai framanta 30 minute pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Se mai tine la dospit 50 minute dupa care aluatul se poate modela in formele dorite. Se unge tava cu unt, se pune aluatul in tava si se lasa inca 30 minute. Se incinge cuptorul la 200 grade si se pune aluatul la copt 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Se curata cartofii, se taie in patru si se pun la fiert cu o lingurita de sare, se pune apa cat sa-i

1 vot    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1kg de faina,
  • 600 ml de apa,
  • 200 gr de cartofi,
  • 100 gr de drojdie,
  • 3 linguri de sare,
  • 2 linguri de zahar ,
  • 50 gr de unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
tarta cu ton