autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa cu cartofi

Autor: maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 octombrie 2009

Ingrediente
1kg de faina,, 600 ml de apa,, 200 gr de cartofi,, 100 gr de drojdie,, 3 linguri de sare,, 2 linguri de zahar ,, 50 gr de unt.

Dificultate: Medie Timp: 4h 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja. Dupa ce s-au fiert se face o pasta din ei.

Se pune jumatate din faina inpreuna cu drojdia imuiata intr-o cana cu apa calduta si cartofii se framanta 30 minute pana se obtine un aluat suficient de consistent, pe care il presari cu faina si il pui la dospit 2 ore. Plamandeala obtinuta se rastoarna peste restul de faina se amesteca cu sarea imuiata in apa calduta cu zahar si se mai framanta 30 minute pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Se mai tine la dospit 50 minute dupa care aluatul se poate modela in formele dorite. Se unge tava cu unt, se pune aluatul in tava si se lasa inca 30 minute. Se incinge cuptorul la 200 grade si se pune aluatul la copt 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa neframantata , cu cartofi

Paine de casa neframantata , cu cartofi

Durata de dospire la rece a acestei paini este intre 17-24 de ore cand folosim 1 liculet drojdie

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1kg de faina,
  • 600 ml de apa,
  • 200 gr de cartofi,
  • 100 gr de drojdie,
  • 3 linguri de sare,
  • 2 linguri de zahar ,
  • 50 gr de unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Painici aducatoare de noroc.