autor:

Mihaela Kitchen

» » , Aluaturi si Foietaje, Retete de post

Paine de casa cu un strop de rugaciune

Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Kitchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 octombrie 2012

Ingrediente
Ingrediente, , - 1kg făină normală, - 16 gr drojdie uscata (8gr de drojdie uscata = 500 gr faina), -2 linguriţe rase de sare, -400-500 ml de apa calduta cat cuprinde, - unt topit ori ulei pentru uns, - caşcaval ras (opţional)

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare



Pentru paine de casa alba într-un castron mai mare se amestecă faina cu drojdia şi sarea. Dacă utilizaţi drojdie proaspătă, dizolvaţi-o în 100 ml. De apă caldă din cei 500 ml. Prevăzuţi iniţial, şi adăugaţi-o în faină odată cu restul apei. Se amestecă vîrtos ingredientele pînă la omogenizare. Nu se frământă! Aruncaţi puţină făină peste aluat şi acoperiţi castronul cu folie de plastic sau cu un capac perfect adaptat castronului. Ideea este ca fermentaţia drojdiei să se facă în mediu umed şi călduţ. Se lasă la crescut aluatul 1 oră, se frământă şi se pune iar la dospit pentru altă o oră. Aluatul e moale, lipicios şi plin de bule de aer. După ce aluatul a crescut, încălziţi cuptorul la 240-250°c. Dacă cratiţa, tava, tuciul, în fine, recipientul pe care-l veţi utiliza, are tendinţa să lipească, puneţi hârtie de copt înainte de a pune aluatul sau încingeţi vasul în cuptor în timp ce acesta se încălzeşte, ca să fie fierbinte în momentul în care puneţi aluatul. Se unge păinea cu unt topit ori ulei, după preferinţe se poate rade caşcaval peste. Cu o lingură, dezlipiţi aluatul din castronul în care a stat la crescut şi răsturnaţi-l în recipientul în care îl veţi coace. Se coace circa 30-40 min. la 180°c.



Painea de casa se încearcă dacă e coaptă bine ciocănind cu degetul în coaja de pe fund, trebuie să sune a gol! Dacă vi se pare necesar, o mai lasaţi câteva minute pe gratar în cuptor.



Mod de servire



Painea de casa alba se serveste cu ce doreste fiecare, dar este o painica gustoasa si se poate manca si goala.



!Aluatul este pentru 2 pâini, deşi alături de Tatăl Nostru, inainte de a pune la dospit si inainte de a coace in cuptor, am spus rugăciunea si fâcând cruce, binecuvăntănd aluatul de a iesi mai multe de 2!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu un strop de rugaciune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Sarmalute in foi de varza de post

Sarmalute in foi de varza de post

Intr-o tigaie mai mare punem 100 ml.ulei la incins. Curatam toata ceapa o spalam apoi o taiem marunt

21 voturi    15 comentarii
1h 50 min
Retete de post
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

    M-a atras titlul foarte bine exprimat ! A fost binecuvantat aluatul si au iesit mai multe.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Ce denumire frumoasa i-ai dat painii celei de toate zilelele. Fac si eu si e tare buna.

Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • - 1kg făină normală
  • - 16 gr drojdie uscata (8gr de drojdie uscata = 500 gr faina)
  • -2 linguriţe rase de sare
  • -400-500 ml de apa calduta cat cuprinde
  • - unt topit ori ulei pentru uns
  • - caşcaval ras (opţional)

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela Kitchen
Spanac cu ciuperci

Spanac cu ciuperci

Dupa ce am spalat spanacul si taiat coditele, l-am adaugat intr-o oala alaturi de ulei, patrunjel

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se incinge uleiul, se adauga ceapa maruntica, spanacul, rosia, patrunjelul, morcovul, sa se caleasca

12 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu crema de capsuni

Biscuiti cu crema de capsuni

Se fac praf biscuitii cu ajutoul unui blender sau unei sticle, se adauga aromele in prafum de biscuiti,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Floare de colt (Chef de cuisine)

M-a atras titlul foarte bine exprimat ! A fost binecuvantat aluatul si au iesit mai multe.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

0 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Pave de casa