autor:

Mariana C.

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa impletita

Autor: Mariana C. (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariana C. (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
800 g faina alba tip 000, 25 g drojdie, 1 plic praf de copt, 1 lingurita sare, 200 g apa

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu sare si cu apa calduta si se lasa pana cand dospeste drojdia. Se face o gropita in faina in care se toarna drojdia dizolvata .
Se framanta compozitia pana se incalzeste aluatul.
Se puna aluatul la dospit ,preferabil langa o sursa de caldura,aproximativ 30 minute pana cand acesta isi mareste volumul .Dupa aceea se intinde aluatul pe o planseta si se imparte in 3 parti egale .
Se ung mainile cu ulei ,modeland astfel aluatul in forma de spic.
Se unge tava cu ulei ,dupa care se pune o hartie de copt pe care se aseaza impletitura ,se lasa inca 10 minute la crescut .
Impletitura se unge cu galbenus de ou si se presara mac apoi se pune in cuptorul incins 40 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa impletita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa impletita

Paine de casa impletita

Dizolvam drijdia in putina apa calda indulcita cu un varf de lingurita de zahar,adaugam doua linguri

6 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 800 g faina alba tip 000
  • 25 g drojdie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 200 g apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Triunghiuri cu spanac