autor:

Mariana C.

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa impletita

Autor: Mariana C. (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariana C. (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
800 g faina alba tip 000, 25 g drojdie, 1 plic praf de copt, 1 lingurita sare, 200 g apa

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu sare si cu apa calduta si se lasa pana cand dospeste drojdia. Se face o gropita in faina in care se toarna drojdia dizolvata .
Se framanta compozitia pana se incalzeste aluatul.
Se puna aluatul la dospit ,preferabil langa o sursa de caldura,aproximativ 30 minute pana cand acesta isi mareste volumul .Dupa aceea se intinde aluatul pe o planseta si se imparte in 3 parti egale .
Se ung mainile cu ulei ,modeland astfel aluatul in forma de spic.
Se unge tava cu ulei ,dupa care se pune o hartie de copt pe care se aseaza impletitura ,se lasa inca 10 minute la crescut .
Impletitura se unge cu galbenus de ou si se presara mac apoi se pune in cuptorul incins 40 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa impletita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa impletita

Paine de casa impletita

Dizolvam drijdia in putina apa calda indulcita cu un varf de lingurita de zahar,adaugam doua linguri

6 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Colac de dat la grinda

Colac de dat la grinda

Din ingredientele de mai sus se framinta un aluat potrivit de tare, se lasa la crescut, se preframinta

25 voturi    11 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 800 g faina alba tip 000
  • 25 g drojdie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 200 g apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pachetele cu crenvursti