Paine de casa impletita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g faina alba tip 000
  • 25 g drojdie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 200 g apa

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu sare si cu apa calduta si se lasa pana cand dospeste drojdia. Se face o gropita in faina in care se toarna drojdia dizolvata .

Se framanta compozitia pana se incalzeste aluatul.

Se puna aluatul la dospit ,preferabil langa o sursa de caldura,aproximativ 30 minute pana cand acesta isi mareste volumul .Dupa aceea se intinde aluatul pe o planseta si se imparte in 3 parti egale .

Se ung mainile cu ulei ,modeland astfel aluatul in forma de spic.

Se unge tava cu ulei ,dupa care se pune o hartie de copt pe care se aseaza impletitura ,se lasa inca 10 minute la crescut .

Impletitura se unge cu galbenus de ou si se presara mac apoi se pune in cuptorul incins 40 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor