autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Paine de casa umpluta cu mancarica de fasole

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 mai 2010

Ingrediente
Pentru paine:, - 400 ml apa, - 50 ml ulei de masline/ ulei de porumb, - 1 cartof mare fiert, - 1 lingurita de sare, - 1 lingurita de zahar, - 2 plicuri cu drojdie uscata, - 1 lingurita usturoi granulat, - faina., , Pentru fiertul boabelor:, - 500 g fasole boabe, - 1 morcov, - 1 pastarnac, - radacina de telina, - 1 ceapa, - 1 ardei gras, - sare, - piper, - dafin, , Pentru mancarica de fasole:, - 1 kg de ciolan afumat fara os( eu am luat de la Gebeto si este foarte bun), - 2 cepe albe uscate, - 4-5 rosii, - 1 legatura ceapa verde, - 1 legatura usturoi verde, - 1 ardei gras rosu, - 1 adrei gras galben, - 1 ardei gras verde, - 1 legatura marar, - 3-4 frunze de menta, - sare, - piper, - cimbru, - boia de ardei, - 1 cana suc de rosii, - zeama in care a fiert fasolea, - 50 ml ulei.

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

Pentru prepararea painii:
1. Se pun in masina de paine la programul pentru aluat 400 ml de apa, 50 ml ulei, dupa preferinta, sare, zahar si putina faina.
2. Se amesteca bine, iar apoi se adauga drojdia uscata.
3. Se amesteca in continuare si se adauga cartoful fiert pisat, usturoiul si faina pana obtinem o consistenta potrivita.
4. Se lasa sa se termine programul( 1h 30min), dupa care rasturnam coca pe masa de lucru.
5. O framantam sub forma de bagheta, pe care o impartim apoi in 6 bucati.
6. Din fiecare bucata formam o painica rotunda pe care o mai lasam 20 min la crescut.
7. Intre timp, se incinge cuptorul, iar in tava in care vrem sa le coacem punem folie de aluminiu pe care o ungem cu putin ulei. Se infierbanta tava, iar apoi asezam cate 4 painici in tava.
8. Se tin la cuptor cam 15-20 de minute pana se rumenesc si obtinem o coaja mai groasa si crocanta.


Pentru mancarica de fasole:
1. Se spala fasolea boabe si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata.
2. Dimineata se schimba apa si se pune la fiert cu putina sare.
3. Dupa ce da in clocot, mai lasam cateva minute si aruncam apa in care a fiert fasolea si o inlocuim cu alta curata, de preferat fierbinte.
4. Se adauga sare, piper boabe, si frunze de dafin si se lasa la fiert timp de 1 ora.
5. Intre timp se curata morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul si se toaca marunt sau se dau pe razatoare.
6. Dupa 1 ora, timp in care fasolea a mai fiert, se adauga legumele in oala si se mai fierb 30 min.
7. Intr-un vas punem uleiul si il incingem. Se pune ceapa tocata marunt si se lasa sa se inmoaie. Se adauga ceapa si usturoiul verde tocat si se mai lasa pana se inmoaie si acestea. Apoi adaugam ardeiul gras taiat julien si ciolanul afumat taiat in bucatele mai mici.
8. Se adauga zeama de fasole, se acopera si se lasa la fiert 15 min.
9. Se rastoarna totul intr-un vas de lut pe care il introducem in cuptor.Lasam la cuptor pentru 30 min dupa care adaugam rosiile date pe razatoare si sucul de rosii.
10. Se adauga sare, piper, boia si cimbru si se amesteca.
11. Se adauga apoi fasolea boabe fiarta si se mai lasa 15 min.
12. La final adaugam frunzele de menta si mararul tocat marunt. Se amesteca si se mai lasa in cuptor.
Se lasa painicile sa se raceasca putin, iar apoi le taiem un capac si cu o lingura le golim de miez. In locul miezului punem mancarica de fasole cu ciolan afumat si inchidem la loc.
Se serveste fierbinte alaturi de salata de varza.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa umpluta cu mancarica de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Mihai Valentin Neagu , 16 iulie 2015

    O aberatie...

  • Ana-Cornelia Andresanu , 13 iulie 2014

    Cata faina pentru paine?

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    O sa ud tastatura de atata salivat! Minunata!

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 03 mai 2012

      Deja ii simt gustul... neaparat trebuie sa incerc mancarica asta... :-) merci de reteta

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte aromata si apetisanta!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte aromata si apetisanta!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      frumoasa prezentare!felicitari!

    • Estera Flori (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      foarte interesanta aceasta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru paine:
  • - 400 ml apa
  • - 50 ml ulei de masline/ ulei de porumb
  • - 1 cartof mare fiert
  • - 1 lingurita de sare
  • - 1 lingurita de zahar
  • - 2 plicuri cu drojdie uscata
  • - 1 lingurita usturoi granulat
  • - faina.
  • Pentru fiertul boabelor:
  • - 500 g fasole boabe
  • - 1 morcov
  • - 1 pastarnac
  • - radacina de telina
  • - 1 ceapa
  • - 1 ardei gras
  • - sare
  • - piper
  • - dafin
  • Pentru mancarica de fasole:
  • - 1 kg de ciolan afumat fara os( eu am luat de la Gebeto si este foarte bun)
  • - 2 cepe albe uscate
  • - 4-5 rosii
  • - 1 legatura ceapa verde
  • - 1 legatura usturoi verde
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 adrei gras galben
  • - 1 ardei gras verde
  • - 1 legatura marar
  • - 3-4 frunze de menta
  • - sare
  • - piper
  • - cimbru
  • - boia de ardei
  • - 1 cana suc de rosii
  • - zeama in care a fiert fasolea
  • - 50 ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

mariana scarlat (Chef de cuisine)

O sa ud tastatura de atata salivat! Minunata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui pane cu pesmet si garnitura de spanac picant