Paine dulce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Paine dulce

Ingrediente

  • 1 kg faina alba de grau
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 450 ml apa
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri ulei
  • 200 gr stafide
  • 100 gr miez de nuca
  • 4 linguri esenta de vanilie
  • zahar pentru pudrat
  • o lingurita sare

Mod de preparare

Apa se amesteca cu zaharul si se dau intr-un clocot.

Faina cernuta se amesteca cu drojdia, apoi se pun uleiul si sarea.

Siropul caldut, obtinut din apa si zahar, la care se adauga 2 linguri de esenta de vanilie, se toarna treptat peste faina. Aluatul se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de castron. Se lasa la dospit cca o ora.

Stafidele se tin cateva minute in putina apa amestecata cu doua linguri de esenta de vanilie, apoi se pun la scurs.

Aluatul dospit se imparte in doua parti egale din care se intind doua foi. Pe fiecare dintre ele se presara stafide si miez de nuca taiat marunt. Se ruleaza si se pun in tavi tapetate cu hartie de copt. Se tin la cuptor cca 40 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise