Apa se amesteca cu zaharul si se dau intr-un clocot.
Faina cernuta se amesteca cu drojdia, apoi se pun uleiul si sarea.
Siropul caldut, obtinut din apa si zahar, la care se adauga 2 linguri de esenta de vanilie, se toarna treptat peste faina. Aluatul se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de castron. Se lasa la dospit cca o ora.
Stafidele se tin cateva minute in putina apa amestecata cu doua linguri de esenta de vanilie, apoi se pun la scurs.
Aluatul dospit se imparte in doua parti egale din care se intind doua foi. Pe fiecare dintre ele se presara stafide si miez de nuca taiat marunt. Se ruleaza si se pun in tavi tapetate cu hartie de copt. Se tin la cuptor cca 40 minute.
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii