autor:

dicarmencitta1957

» » Aluaturi si Foietaje

Paine facuta in casa.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Ingrediente
2 cutii de iaurt mici(sau un pahar de lapte batut Brenac)., 500 gr faina alba(daca continutul este prea moale se mai adauga faina,pana se va face o coca moale ca de cozonac)., 1 lingurita rasa de sare., 2 oua., 1 plic praf de copt(praful de copt se amesteca in faina)., 1 lingura ulei(eu am pus o lingura de unt topit)., 1 plic fistic maruntit(Kaufland).

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul si apoi lasam coca astfel rezultata sa se odihneasca 15 minute.Punem coca in forme sau intr-o tava(eu am pus-o in forme de teflon unse cu unt,pentru a se desprinde usor din forma).Pe deasupra ungem coca cu ou batut si presaram cateva bobite de fistic maruntit(numai pentru cine doreste sa puna fistic),apoi le bagam la cuptor pentru 40 de minute.Se face proba cu scobitoarea,ca sa vedem daca painea este coapta.Este pentru prima data cand fac paine si mi-a iesit chiar foarte buna.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine facuta in casa." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine facuta in casa

Paine facuta in casa

Prima data fac intotdeauna maiaua: intr-un castron maricel torn 280 ml apa calduta, presar zaharul

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine facuta in casa

Paine facuta in casa

Preparare: intr-un castron punem faina si facem o gropita in care adaugam sarea, drojdia, uleiul

24 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 31 august 2011

    foarte buna si usor de facut!

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2011

    mmmmmm da, mirosul de paine proaspata este grozav...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 august 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      marilena , 01 februarie 2010

      stie cineva o reteta de paine care nu se sfarima??? si eu fac dar ai mei se plng ca e sfarimacioasa

    • Fara foto

      laura , 23 octombrie 2009

      asa e.. eu am un cuptor facut in casa si mi-am facut paine la vatra. e f fain sa simti mirosul proaspar de paine de casa. Eu am mai pus in compozitie si ceva smantana. De fapt se poate pune mai orice, lapte, lapte prins, smantana, sau zhiar zer.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Ce e mai frumos decat sa simti miros de paine proaspata?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • 2 cutii de iaurt mici(sau un pahar de lapte batut Brenac).
  • 500 gr faina alba(daca continutul este prea moale se mai adauga faina,pana se va face o coca moale ca de cozonac).
  • 1 lingurita rasa de sare.
  • 2 oua.
  • 1 plic praf de copt(praful de copt se amesteca in faina).
  • 1 lingura ulei(eu am pus o lingura de unt topit).
  • 1 plic fistic maruntit(Kaufland).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Marian (Chef de cuisine)

foarte buna si usor de facut!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Mini trandafirași