autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Paine"floare" cu tarate si seminte

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 martie 2012

Ingrediente
200ml apa, 60 ml ulei de floarea soarelui, 400g faina alba, 100g tarate de grau, ½ lingurita sare, ½ lingurita zahar, 10g drojdie uscata, Pt deasupra:, 1 ou, 50ml lapte, 1 lingurita seminte de floarea soarelui, 1 lingurita seminte in, 1 lingurita seminte de dovleac, 1 lingurita seminte de susan

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Amestecam faina cu taratele, adaugam la mijloc putina apa calduta, punem drojdia si zaharul si lasam cam 15 minute, apoi adaugam ingredientele ramase si framantam cam 20-30’, dupa care acoperim cu un prosop si lasam la loc caldut sa creasca aluatul cam 1h. Eu am folosit masina de paine, am pus ingredientele in ordinea enumerata si dupa 90’ am avut aluatul si framantat si gata crescut.
Intre timp pregatim o tava rotunda, pe care o tapetam cu hartie de copt.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru, unsa in prealabil cu putin ulei si impartim aluatul in 18 bucati. Fiecare bucata de aluat o modelam pe masa de lucru dand-ui o forma sferica de mingiuta si o asezam in tava, incepand din centru. Procedam la fel cu tot aluatul pana umplem tava. Lasam la crescut in tava, inca 30’. Intre timp batem bine oul cu laptele si cand painica s-a umflat si a ocupat toata suprafata tavii, o ungem cu amestecul de ou/lapte si presaram pe fiecare bucatica, seminte dupa dorinta.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45’ la foc mediu. Spre final, mirosul inbietor de paine proaspata, ne va instiinta ca painica este gata pentru savurat!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine"floare" cu tarate si seminte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu tarate si seminte

Paine de casa cu tarate si seminte

In vasul in care se framanta se pune faina cu taratele si le amestecam bine.In mijloc se face o gaura

4 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Faceţi aluatul(e ca de cozonac) si lasati-l să se odihneasca o noapte la rece(eu l-am pus în frigider). A

17 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constanta Stefan , 30 ianuarie 2015

    nu am incercat dar cred ca este putina apa

  • Fara foto

    Mihaela Chiriac , 27 aprilie 2014

    am facut-o, nu a iesit rau, poate prea uscata si compacta, 200 de apa la cantitatea de ingrendiente uscate pare un pic prea putin as mai adauga vreo 50ml - 100ml....sarea la fel. Nu se simte deloc sarea.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Frumoasa si sanatoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

      Arata super !

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 22 martie 2012

      Arata minunat si cred ca e delicioasa!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 martie 2012

      Ma bucur ca va place painica mea si astept impresii de la voi, sper sa va placa...

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 21 martie 2012

      Hmmmm! Pana la noi a ajuns mirosul! Salvat si cu prima ocazie testez si-l voi publica. Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 200ml apa
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 400g faina alba
  • 100g tarate de grau
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • 10g drojdie uscata
  • Pt deasupra:
  • 1 ou
  • 50ml lapte
  • 1 lingurita seminte de floarea soarelui
  • 1 lingurita seminte in
  • 1 lingurita seminte de dovleac
  • 1 lingurita seminte de susan

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Frumoasa si sanatoasa!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Chec