autor:

eugenia pavlenco

» » Aluaturi si Foietaje

Paine Focaccia Barese

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Pentru aluat:, 400 gr faina, 200 gr faina 00, 1 cartof mediu, crud, 1 lingura zahar, 1 lingura sare, 1/2 cub drojdie, 60 gr ulei, 500 gr apa calduta, Umplutura:, 20 masline verzi, fara samburi, 20 rosii cherry, sare, oregano, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din cele doua tipuri de faina, cartoful crud ras, zahar, sare, drojdia, ulei si apa calda. Apoi se mixeaza cu mixerul, timp de 5 minute. Consistenta trebuie sa fie moale; daca este prea tare, sau nu se poate lucra, se adauga putin lapte caldut.
Se pune aluatul rezultat in forma unsa cu muuult ulei, se aseaza cu degetele, si se fac mici adancituri, in care se vor aseza maslinele. Se introduce la cuptor la 50C, pt a creste, timp de 1 ora. Apoi se adauga rosiile cherry, piperul negru, oregano si se da la cuptor pt 30-40 minute, la 200C.

*Tava trebuie sa stea la mijlocul cuptorului, si sa fie destul de adanca, pt ca aluatul sa aiba loc suficient pt crestere
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Focaccia Barese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • shlomo , 26 iulie 2008

    La -PAINE FOCACCIA BARESE e faina 00.Ce faina e asta ?? nu cunosc.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 200 gr faina 00
  • 1 cartof mediu
  • crud
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare
  • 1/2 cub drojdie
  • 60 gr ulei
  • 500 gr apa calduta
  • Umplutura:
  • 20 masline verzi
  • fara samburi
  • 20 rosii cherry
  • sare
  • oregano
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de eugenia pavlenco
Gutuie coapta cu orez

Gutuie coapta cu orez

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte. Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rosii umplute cu branza

Rosii umplute cu branza

Rosiile se taie de-a lungul in jumatate, cu lingurita se inlatura semintele, se sareaza, Telemeaua

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

8 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua

shlomo

La -PAINE FOCACCIA BARESE e faina 00.Ce faina e asta ?? nu cunosc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)