autor:

eugenia pavlenco

» » Aluaturi si Foietaje

Paine Focaccia Barese

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Pentru aluat:, 400 gr faina, 200 gr faina 00, 1 cartof mediu, crud, 1 lingura zahar, 1 lingura sare, 1/2 cub drojdie, 60 gr ulei, 500 gr apa calduta, Umplutura:, 20 masline verzi, fara samburi, 20 rosii cherry, sare, oregano, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din cele doua tipuri de faina, cartoful crud ras, zahar, sare, drojdia, ulei si apa calda. Apoi se mixeaza cu mixerul, timp de 5 minute. Consistenta trebuie sa fie moale; daca este prea tare, sau nu se poate lucra, se adauga putin lapte caldut.
Se pune aluatul rezultat in forma unsa cu muuult ulei, se aseaza cu degetele, si se fac mici adancituri, in care se vor aseza maslinele. Se introduce la cuptor la 50C, pt a creste, timp de 1 ora. Apoi se adauga rosiile cherry, piperul negru, oregano si se da la cuptor pt 30-40 minute, la 200C.

*Tava trebuie sa stea la mijlocul cuptorului, si sa fie destul de adanca, pt ca aluatul sa aiba loc suficient pt crestere
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Focaccia Barese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru taitei de casa cu ou

Aluat pentru taitei de casa cu ou

Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se

51 voturi    10 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    shlomo , 26 iulie 2008

    La -PAINE FOCACCIA BARESE e faina 00.Ce faina e asta ?? nu cunosc.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 200 gr faina 00
  • 1 cartof mediu
  • crud
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare
  • 1/2 cub drojdie
  • 60 gr ulei
  • 500 gr apa calduta
  • Umplutura:
  • 20 masline verzi
  • fara samburi
  • 20 rosii cherry
  • sare
  • oregano
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de eugenia pavlenco
Gutuie coapta cu orez

Gutuie coapta cu orez

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte. Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rosii umplute cu branza

Rosii umplute cu branza

Rosiile se taie de-a lungul in jumatate, cu lingurita se inlatura semintele, se sareaza, Telemeaua

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

7 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Fara foto

shlomo

La -PAINE FOCACCIA BARESE e faina 00.Ce faina e asta ?? nu cunosc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Knedla - reteta slovaca