autor:

bubulina

» » Aluaturi si Foietaje

Paine impletita

Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 februarie 2012

Ingrediente
- 900 g faina alba 000, - 550 ml apa, - 4 linguri ulei de masline, - 2 lingurite rase zahar, - 2 1/2 lingurite rase sare, - 2 1/2 lingurite drojdie

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Cantitatile le-am preluat de la Laura Laurentiu,iar procesul de framantare,dospire si coacere,este cel pe care il folosesc la orice paine.
Aluatul l-am framantat la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea urmatoare:
-apa,uleiul,sarea,zaharul,faina si drojdia.
Cand a fost aluatul gata,l-am impletit in 2.L-am lasat 2 ore la dospit,dupa care am introdus tava la cuptor,pentru cca.1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
paine de sarbatoare impletita

paine de sarbatoare impletita

se face un aluat , se se laas la dospit 1 ora . se imparte aluatul in 2 parti egale si apoi fiecarei

18 voturi    9 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita cu mac

Paine impletita cu mac

Drojdia+100ml apa calduta + mierea amestecam bine pana la dizolvare,incorporam 100g faina si lasam

2 voturi    4 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 900 g faina alba 000
  • - 550 ml apa
  • - 4 linguri ulei de masline
  • - 2 lingurite rase zahar
  • - 2 1/2 lingurite rase sare
  • - 2 1/2 lingurite drojdie

Raporteaza reteta

Retete
de bubulina
Gogosari  in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii de cotor si seminte,se spala bine si se taie sferturi.Peste gogosari se pun:otetul,zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Baghete cu Ricotta