autor:

vandas3

» » Aluaturi si Foietaje

Paine in trei culori

Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Ingrediente
– 1 kg faina alba de grau, – 3 linguri cu ulei, – 25 g drojdie verde, – o mana de patrunjel verde congelat, – o cescuta de cafea cu pasta de gogosari, – 200 ml apa calduta (cu aproximatie), – 1 lingurita cu zahar, – 1 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune mana de patrunjel congelat in blender impreuna cu 1/2 cescuta cu apa si se mixeaza. Se obtine un amestec verde ( fluid ). La fel se procedeaza si cu pasta de gogosari. Faina se imparte in mod egal in trei boluri. Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul cu putina apa calduta. Se lasa la fermentat pana se umfla. In primul bol adaugam un praf de sare, 1/3 din drojdie, 3-4 linguri de compozitie verde (se poate si mai mult in functie de cat de intensa doriti sa fie culoarea). Amestecam si adaugam putin cate putin apa calduta. Se framanta cu mana pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Spre finalul framantarii se adauga o lingurita cu ulei si se mai framanta pana se incorporeaza si acesta iar aluatul devine omogen, elastic. La fel se procedeaza si cu aluatul roz-rosu doar ca se inlocuieste patrunjelul cu pasta de gogosari. Pentru cel de-al treilea aluat se framanta doar faina impreuna cu sarea, drojdia, apa calduta si uleiul. Se acopera cu un prosop cele trei boluri si se lasa la crescut, la cald, timp de 1/2 ora. Se imparte fiecare bucata de aluat in doua jumatati. Pe un blat de lucru presarat cu faina se intinde o foaie de culoare alba peste care se pune o foaie verde apoi o foaie rosie (culorile le alternati dupa preferinta). Apoi se ruleaza si se pune aluatul intr-o tava de paine unsa cu putin ulei. Se fac doua paini. Se lasa painea la crescut in tavi aproximativ 1/2 ora dupa care se introduc tavile in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade si se coace timp de 35-40 de minute. Cand este coapta se rastoarna pe un fund de lemn si se acopera cu un prosop. Se poate consuma dupa ce s-a racit. Painea de casa este gustoasa, satioasa si sanatoasa. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine in trei culori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte

Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte

1. In apa calduta se dizolva sarea, zaharul si drojdia, se adauga si uleiul de masline apoi acest

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Faina se amesteca bine cu sarea.In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.Se lasa sa creasca intr-un

30 voturi    5 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • – 1 kg faina alba de grau
  • – 3 linguri cu ulei
  • – 25 g drojdie verde
  • – o mana de patrunjel verde congelat
  • – o cescuta de cafea cu pasta de gogosari
  • – 200 ml apa calduta (cu aproximatie)
  • – 1 lingurita cu zahar
  • – 1 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de vandas3
Pulpe umplute

Pulpe umplute

Se trage pielea de pe pulpe,taindu-se osul dar lasand o bucata mica de os(pentru a se putea apuca,se

12 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu carne
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Traistute cu ciuperci

Traistute cu ciuperci

Galbenusurile,romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala,apoi se adauga faina si se

6 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele