autor:

vandas3

» » Aluaturi si Foietaje

Paine in trei culori

Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 februarie 2016

Ingrediente
– 1 kg faina alba de grau, – 3 linguri cu ulei, – 25 g drojdie verde, – o mana de patrunjel verde congelat, – o cescuta de cafea cu pasta de gogosari, – 200 ml apa calduta (cu aproximatie), – 1 lingurita cu zahar, – 1 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune mana de patrunjel congelat in blender impreuna cu 1/2 cescuta cu apa si se mixeaza. Se obtine un amestec verde ( fluid ). La fel se procedeaza si cu pasta de gogosari. Faina se imparte in mod egal in trei boluri. Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul cu putina apa calduta. Se lasa la fermentat pana se umfla. In primul bol adaugam un praf de sare, 1/3 din drojdie, 3-4 linguri de compozitie verde (se poate si mai mult in functie de cat de intensa doriti sa fie culoarea). Amestecam si adaugam putin cate putin apa calduta. Se framanta cu mana pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Spre finalul framantarii se adauga o lingurita cu ulei si se mai framanta pana se incorporeaza si acesta iar aluatul devine omogen, elastic. La fel se procedeaza si cu aluatul roz-rosu doar ca se inlocuieste patrunjelul cu pasta de gogosari. Pentru cel de-al treilea aluat se framanta doar faina impreuna cu sarea, drojdia, apa calduta si uleiul. Se acopera cu un prosop cele trei boluri si se lasa la crescut, la cald, timp de 1/2 ora. Se imparte fiecare bucata de aluat in doua jumatati. Pe un blat de lucru presarat cu faina se intinde o foaie de culoare alba peste care se pune o foaie verde apoi o foaie rosie (culorile le alternati dupa preferinta). Apoi se ruleaza si se pune aluatul intr-o tava de paine unsa cu putin ulei. Se fac doua paini. Se lasa painea la crescut in tavi aproximativ 1/2 ora dupa care se introduc tavile in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade si se coace timp de 35-40 de minute. Cand este coapta se rastoarna pe un fund de lemn si se acopera cu un prosop. Se poate consuma dupa ce s-a racit. Painea de casa este gustoasa, satioasa si sanatoasa. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine in trei culori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
FUNDITE CU BRANZA

FUNDITE CU BRANZA

Intr-un castron se amesteca iaurtul, uleiul de masline, oul, branza , nucsoara, boiaua, drojdia dizolvata

5 voturi    10 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • – 1 kg faina alba de grau
  • – 3 linguri cu ulei
  • – 25 g drojdie verde
  • – o mana de patrunjel verde congelat
  • – o cescuta de cafea cu pasta de gogosari
  • – 200 ml apa calduta (cu aproximatie)
  • – 1 lingurita cu zahar
  • – 1 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de vandas3
Pulpe umplute

Pulpe umplute

Se trage pielea de pe pulpe,taindu-se osul dar lasand o bucata mica de os(pentru a se putea apuca,se

12 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu carne
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Traistute cu ciuperci

Traistute cu ciuperci

Galbenusurile,romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala,apoi se adauga faina si se

6 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Clatite colorate cu urda