Se pune apa la incalzit dupa care se pregateste drojdia. Se amesteca 3-4 linguri de apa calduta cu drojdia, 1 lingura faina si mierea. Se lasa un pic la dospit la caldura.
Se amesteca bine in vasul in care veti framanta, faina integrala, taratele de grau si sarea. Se adauga maiaua crescuta, apa calduta (nu o puneti toata de la inceput), semintele de floarea soarelui si incepeti sa framantati. Pe masura ce se leaga aluatul, mai adaugati apa. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei plastiline si sa nu fie lipicios. Se lasa la crescut, la caldura, acoperit cu un prosop, cca 1 ora. Dupa care puneti aluatul in tava in forma de paine si mai lasati-l inca 30 minute sa creasca la cald. Cand este coapta, acoperiti painea in forma in care a copt, cu un prosopel foarte putin umezit, timp de 10 minute.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii