Se pune apa la incalzit dupa care se pregateste drojdia. Se amesteca 3-4 linguri de apa calduta cu drojdia, 1 lingura faina si mierea. Se lasa un pic la dospit la caldura.
Se amesteca bine in vasul in care veti framanta, faina integrala, taratele de grau si sarea. Se adauga maiaua crescuta, apa calduta (nu o puneti toata de la inceput), semintele de floarea soarelui si incepeti sa framantati. Pe masura ce se leaga aluatul, mai adaugati apa. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei plastiline si sa nu fie lipicios. Se lasa la crescut, la caldura, acoperit cu un prosop, cca 1 ora. Dupa care puneti aluatul in tava in forma de paine si mai lasati-l inca 30 minute sa creasca la cald. Cand este coapta, acoperiti painea in forma in care a copt, cu un prosopel foarte putin umezit, timp de 10 minute.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii