autor:

3sisterscooking

» » Aluaturi si Foietaje

Paine marocana

Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 24 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 24 mai 2011

Ingrediente
- 2 cups faina alba, - 1 1/2 cup faina neagra, - 1/4 cup ulei masline, - 7 g drojdie uscata, - 2 lingurite miere, - 1/2 lingurita sare, - 1 1/4 cup apa, - 2 linguri susan

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta este dedicata celor care au apreciat reteta: Chiftelute cu ton in stil marocan, pe care am postat-o pe acest site.

1. Amestecati 1/2 cup apa calduta cu drojdie si miere. Lasati la loc cald timp de 5 minute.
2. Cerneti fainile intr-un bol adanc. Adaugati amestecul de drojdie, 2 linguri de ulei de masline, sare si 3/4 cup apa calduta. Amestecati pana obtineti un aluat moale. Rasturnati aluatul pe o suprafata infarinata si framantati-l puternic timp de 10 minute.
3. Pregatiti doua tavi in care sa coaceti painea si tapetati-le cu hartie de copt. Impartiti aluatul in doua si mai framantati fiecare jumatate timp de 1 minut. Intindeti fiecare bucata intr-un cerc de max 22 cm si puneti-le in tavi separate. Acoperiti-le cu folie de plastic si lasati-le intr-un loc cald, sa creasca, timp de o ora.
4. Preincalziti cuptorul la 200 C. Luati folia de pe paini si ungeti-le cu uleiul de masline ramas. La final presarati susan si le dati pe rand la cuptor timp de 18 minute. Se servesc caldute. Au o coaja subtire si moale, iar miezul este pufos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine marocana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Ce buna!

  • 3sisterscooking

    3sisterscooking (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

    Da...te astept la gatit impreuna cu mine...dar si la salivat, ca se cam practica, daca retetele sunt de pe blog :))

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

    Foarte buna!***** Nu stiu pentru ce motiv la brutariile din Iordania se numeste paine armeneasca?Ha ha ha... Probabil ca si armenii fac ceva asemanator... O seara buna iti doresc si abia astept sa ma timp sa-ti studiez retetele de pe blog.

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • - 2 cups faina alba
  • - 1 1/2 cup faina neagra
  • - 1/4 cup ulei masline
  • - 7 g drojdie uscata
  • - 2 lingurite miere
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 1 1/4 cup apa
  • - 2 linguri susan

Raporteaza reteta

Retete
de 3sisterscooking
Somon cu piure de mazare si menta

Somon cu piure de mazare si menta

1. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-un vas cu apa si sare, pana devin aproape

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Lasagna bologneza

Lasagna bologneza

1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

De sarbatori mi-am facut curatenie printre revistele si cartile de gatit si am gasit un teanc mare

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac