autor:

3sisterscooking

» » Aluaturi si Foietaje

Paine marocana

Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 24 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 24 mai 2011

Ingrediente
- 2 cups faina alba, - 1 1/2 cup faina neagra, - 1/4 cup ulei masline, - 7 g drojdie uscata, - 2 lingurite miere, - 1/2 lingurita sare, - 1 1/4 cup apa, - 2 linguri susan

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta este dedicata celor care au apreciat reteta: Chiftelute cu ton in stil marocan, pe care am postat-o pe acest site.

1. Amestecati 1/2 cup apa calduta cu drojdie si miere. Lasati la loc cald timp de 5 minute.
2. Cerneti fainile intr-un bol adanc. Adaugati amestecul de drojdie, 2 linguri de ulei de masline, sare si 3/4 cup apa calduta. Amestecati pana obtineti un aluat moale. Rasturnati aluatul pe o suprafata infarinata si framantati-l puternic timp de 10 minute.
3. Pregatiti doua tavi in care sa coaceti painea si tapetati-le cu hartie de copt. Impartiti aluatul in doua si mai framantati fiecare jumatate timp de 1 minut. Intindeti fiecare bucata intr-un cerc de max 22 cm si puneti-le in tavi separate. Acoperiti-le cu folie de plastic si lasati-le intr-un loc cald, sa creasca, timp de o ora.
4. Preincalziti cuptorul la 200 C. Luati folia de pe paini si ungeti-le cu uleiul de masline ramas. La final presarati susan si le dati pe rand la cuptor timp de 18 minute. Se servesc caldute. Au o coaja subtire si moale, iar miezul este pufos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine marocana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
COZONACI

COZONACI

In primul rand, se da drumul la cuptor si toate ingredientele se acomodeaza la temperatura bucatariei,

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute

Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute

In oala mixerului se amesteca cu lingura ptr framantare, faina cu apa 2 minute se acopera si se lasa

2 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Ce buna!

  • 3sisterscooking

    3sisterscooking (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

    Da...te astept la gatit impreuna cu mine...dar si la salivat, ca se cam practica, daca retetele sunt de pe blog :))

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

    Foarte buna!***** Nu stiu pentru ce motiv la brutariile din Iordania se numeste paine armeneasca?Ha ha ha... Probabil ca si armenii fac ceva asemanator... O seara buna iti doresc si abia astept sa ma timp sa-ti studiez retetele de pe blog.

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • - 2 cups faina alba
  • - 1 1/2 cup faina neagra
  • - 1/4 cup ulei masline
  • - 7 g drojdie uscata
  • - 2 lingurite miere
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 1 1/4 cup apa
  • - 2 linguri susan

Raporteaza reteta

Retete
de 3sisterscooking
Somon cu piure de mazare si menta

Somon cu piure de mazare si menta

1. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-un vas cu apa si sare, pana devin aproape

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Lasagna bologneza

Lasagna bologneza

1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

De sarbatori mi-am facut curatenie printre revistele si cartile de gatit si am gasit un teanc mare

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute