Aceasta reteta este dedicata celor care au apreciat reteta: Chiftelute cu ton in stil marocan, pe care am postat-o pe acest site.
1. Amestecati 1/2 cup apa calduta cu drojdie si miere. Lasati la loc cald timp de 5 minute.
2. Cerneti fainile intr-un bol adanc. Adaugati amestecul de drojdie, 2 linguri de ulei de masline, sare si 3/4 cup apa calduta. Amestecati pana obtineti un aluat moale. Rasturnati aluatul pe o suprafata infarinata si framantati-l puternic timp de 10 minute.
3. Pregatiti doua tavi in care sa coaceti painea si tapetati-le cu hartie de copt. Impartiti aluatul in doua si mai framantati fiecare jumatate timp de 1 minut. Intindeti fiecare bucata intr-un cerc de max 22 cm si puneti-le in tavi separate. Acoperiti-le cu folie de plastic si lasati-le intr-un loc cald, sa creasca, timp de o ora.
4. Preincalziti cuptorul la 200 C. Luati folia de pe paini si ungeti-le cu uleiul de masline ramas. La final presarati susan si le dati pe rand la cuptor timp de 18 minute. Se servesc caldute. Au o coaja subtire si moale, iar miezul este pufos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii